Hirdetés
Home / Legfrissebb / Kitöltött, csak ellenzékre behúzott levélszavazatokat találtak a szemétben Marosvásárhely közelében

Kitöltött, csak ellenzékre behúzott levélszavazatokat találtak a szemétben Marosvásárhely közelében

Hirdetés

Szerdán több, a magyarországi választásokra szánt szavazólapot találtak zsákokba gyűjtve, a Marosvásárhelyt Jedd községgel összekötő országút mellett – írja a Telex egy helyi újságra, a punctul.ro/pontmaros-ra hivatkozva.

A helyi portált egy újságíróját, Cristian Teodorescut egy anonim olvasó értesítette arról, hogy Marosvásárhely mellett egy üres telken, – amelyet eddig illegális hulladéklerakatként használtak, – az építkezési hulladékok között bezsákolt szavazólapokra bukkant. A levélszavazatok egy része ráadásul el is volt égetve. Az újságíró kiszállt a helyszínre és felvételeket készített és értesítette a rendőrséget.

A képsorokon jól látszik, hogy már kitöltött szavazólapokról van szó és néhányon az is kivehető, hogy kikre adták le a szavazatukat azok, akiknek borítékja az illegális hulladéklerakat szemétkupacai között végezte.

Az egyik szavazólapon kivehető egy az ellenzéki koalícióra behúzott X, egy másikon pedig a Mi Hazánkra adta le valaki a voksát.

A Transtelex megkeresésére Cristian Teodorescu elmondta, hogy nem nyúlt hozzá a zsákhoz, mindent a helyszínen hagyott.

A szavazólapokon nem volt bélyegző, de a 2013-as választási törvény szerint a levélben szavazás szavazólapja bélyegzőlenyomat nélkül érvényes.

About 6600

Hirdetés

Ez is érdekelheti

Farkas Sándor nyert Szentesen

Farkas Sándor a Fidesz-KDNP jelöltje megnyerte a választást Csongrád-Csanád megye 03-as számú választási körzetében. 86,44 százalékos feldolgozottság …

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hirdetés