Hirdetés
Home / Legfrissebb / Szentesen is azt szeretnék, hogy a fiatalok ne külföldre, vagy a fővárosba költözzenek, hanem otthon legyen a jövőjük

Szentesen is azt szeretnék, hogy a fiatalok ne külföldre, vagy a fővárosba költözzenek, hanem otthon legyen a jövőjük

Hirdetés

Jakab Péter, a Jobbik elnöke, miniszterelnök-jelöltje országjárása szentesi állomásán arról biztosította a hallgatóságát szerdán, hogy az ellenzék megértette 2018 tanulságát. Éppen ezért történhetett meg a történelmi összefogás, a rendszert váltani kívánó ellenzéki pártok között.

„2018-ban elkövették az ellenzéki pártelnökök azt a hibát, hogy nem a kormányt akarták leváltani, hanem egymás között akartak erősködni, hogy kié lehet a legerősebb ellenzéki párt, meg is lett sajnos az eredménye: kétharmaddal nyert a Fidesz.”

Jakab Péter szerint az Európai Unió óriási mennyiségű forrást biztosít a magyar állam számára, mégis az ország nem fejlődik. Egyre több ember él a létminimum alatt, miközben a fideszes oligarchák és az Orbán-család egyre jobban gazdagodik a magyar munkások kárára.

„Itt az idő, hogy végre minden magyar ember, olyan anyagi elismerésben részesüljön, amelyért meg is dolgozik. Ugyanis jelenleg azt látni, hogy a magyar munkás kőkeményen melózik, de a kormánypárti politikusok gazdagodnak.”

A főtéren tartott utcafórumon kiemelte, a Jobbik miniszterelnök-jelöltje, hogy 30 évvel ezelőtt az Orbán Viktor meg Kövér László félék még szabadságot meg jólétet ígértek az embereknek, ma ebből egyiket se kaptuk meg. Ezen kell elsősorban változtatni – mondta.

A választókerület előválasztásán induló civil jelölt, Szűcs Ildikó, – akit a Jobbik mellett, a DK és az LMP is támogat, – a közös fórum után az Alfahírnek elmondta, hogy azért is indult az ellenzéki előválasztáson, mert hisz a demokráciában. Számára nagyon fontos, hogy az utóbbi időben leépített intézményeket, mint az egészségügy vagy az oktatás ismét felélesszék a körzetben.

„A magyar fiatalok számára meg kell teremteni a lehetőséget ahhoz, hogy helyi szinten is érvényesülni tudjanak és ne a fővárosba, vagy nyugatra kelljen menekülnie a jobb munkalehetőség miatt.”

Hozzátette, hogy az ellenzéki összefogás történelmi jelentőségű, hiszen ezzel azt üzenik a pártok az emberek felé, hogy képesek a saját ellenérzéseiket is félretenni annak érdekében, hogy a jelenlegi kormányt leváltsák.

„Fontos mérföldkő az összefogás Magyarország történelmében. Saját bőrükön tapasztalják az emberek, hogy nagyon fontos választás előtt állunk. A választók bölcsek, s érzik, hogy mekkora a tét, ezért arra biztatok mindenkit, hogy vegyen részt az előválasztáson.

(alfahir.hu, fotók: Béli Balázs / Alfahír)

About 6600

Hirdetés

Ez is érdekelheti

Árokba hajtott egy autó Szentesnél

Árokba hajtott egy autó vasárnap délután Szentesnél, a 45-ös úton. (Fotó: illusztráció) A szentesi hivatásos …

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hirdetés