Hirdetés
Home / Kékfény / Eltiltás hatálya alatt vezetett Csongrádon – börtönbüntetést indítványozott az ügyészség

Eltiltás hatálya alatt vezetett Csongrádon – börtönbüntetést indítványozott az ügyészség

Hirdetés

A Csongrádi Járási Ügyészség vádat emelt azzal a helybeli férfival szemben, aki idén júniusban közlekedett korábbi közúti járművezetéstől eltiltása ellenére.

A vádirat szerint a többszörösen büntetett előéletű vádlottat legutóbb 2020 januárjában ítélte ittas állapotban elkövetett járművezetés vétsége miatt a bíróság a többi között 1 év 10 hónap közúti járművezetéstől eltiltásra. Az eltiltás hatálya 2022. márciusában járt volna le. Az ítélet kihirdetésekor jelenlévő és így arról tudomást szerző vádlott mindezek ellenére 2021. június 13-án éjjel, Csongrád belterületén közlekedett személygépkocsival, amikor a rendőrjárőrök intézkedtek vele szemben. Az intézkedés során a rendőrök megállapították, hogy a férfi vezetői engedéllyel nem rendelkezik.

A járási ügyészség a vádlottat a járművezetés az eltiltás hatálya alatt bűntettel vádolja. Az ügyészség arra az esetre, hogyha a vádlott az előkészítő ülésen a bűncselekmény elkövetését beismerné és lemondana a tárgyaláshoz való jogáról, 1 év 3 hónap letöltendő börtönbüntetés kiszabására tett indítványt, a járművezetéstől eltiltás alkalmazása mellett.

A vádlott bűnösségéről a Csongrádi Járásbíróság fog dönteni.

(ugyeszseg.hu)

About 6600

Hirdetés

Ez is érdekelheti

Lesodródott az útról Fábiánsebestyén közelében

Egy személygépkocsi lesodródott az úttestről tegnap délelőtt Fábiánsebestyén közelében, a 4642-es úton. Az egyedül utazó …

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hirdetés