Hirdetés
Home / Kékfény / Új tűzoltó kezdte meg szolgálatát Szentesen

Új tűzoltó kezdte meg szolgálatát Szentesen

Hirdetés

A hét első napján három új tűzoltót fogadott a Csongrád-Csanád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság. A fiatalok közül ketten szegeden, harmadik társuk pedig Szentesen veszi fel élete első szolgálati napját a héten. 

Balogh Dominik, Mile Gyula és Vida-Szűcs Sándor még 2020 októberében adták be önéletrajzukat a katasztrófavédelemhez. Miután megfeleltek a szigorú fizikai, pszichológiai és orvosi követelményeknek, idén februárban kezdték meg elméleti tanulmányaikat Budapesten. Az oktatásuk kicsit más volt, mint az eddig megszokott, hiszen a vírushelyzet miatt már a tanfolyam elején online oktatásra kellett átállniuk. A vizsgát is elektronikus formában tették le, ezt követően indultak el a gyakorlati képzések. Budapest több pontján is végeztek tűzoltást és a műszaki mentéseket, természetesen csak szimulált káreseteknél. Mindannyian izgatottan várják az első igazi beavatkozást saját szolgálati csoportjukban. További fejlődésükhöz elengedhetetlen az idősebb, tapasztaltabb tűzoltók segítsége, amelyre számítanak is a most felszerelt tűzoltók. 

Vida-Szűcs Sándor számára már nem ismeretlen a tűzoltói hivatás, hiszen több családtagja is tűzoltóként dolgozik. Mindig is tűzoltó szeretett volna lenni, de sosem akart elszakadni szülővárosától, Szentestől. Türelemmel kivárta, míg lesz számára is jut egy hely a parancsnokságon. 26 évesen adta be önéletrajzát, most vasárnaptól pedig már ő is hivatásos tűzoltóként szolgálhat. Addig is családjával lehet, ami most kiemelten fontos. Sándor két hete tette legutolsó vizsgáját a tűzoltó képzésen, onnan rohant a szülőszobára, első gyermeke születésére. A szentesi „B” szolgálati csoport tűzoltói várják az újoncot. 

(Csongrád-Csanád Megyei Katasztrófavédelem)

About 6600

Hirdetés

Ez is érdekelheti

Új csuklós és szóló autóbuszok álltak forgalomba Szentesen is

Tovább fiatalodik Csongrád-Csanád megye járműállománya. Az elmúlt hetekben 7 darab MAN Lion’s City GL A23 …

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hirdetés