Hirdetés
Home / Kékfény / Vádemelés: Kiskorú gyermekével járt lopni egy szentesi férfi

Vádemelés: Kiskorú gyermekével járt lopni egy szentesi férfi

Hirdetés

A Szentesi Járási Ügyészség vádat emelt azzal a helybeli férfival szemben, aki 6 lopás helyszíneire vitte magával 11 éves nevelt gyermekét.

A vádirat szerint a vádlott közös háztartásban nevelte élettársa korábbi kapcsolatából származó 11 éves fiát. Mivel a férfi állandó jövedelemmel nem rendelkezett, ezért elhatározta, hogy 2020. tavaszától bűncselekmények elkövetéséből szerez pénzt. Ennek érdekében Szentes és Csongrád környéki tanyákat keresett fel gépjárművel, mely utakra magával vitte a 11 éves fiút is. A vádlott 2020. március 6. és 2020. július 18. napja közötti időszakban hat alkalommal követett el bűncselekményt úgy, hogy a kiskorú nevelt gyermek a vádlottal együtt bement a sértettek ingatlanaiba és végignézte azt, de előfordult az is, hogy a gépkocsiban várta meg a férfit.

A vádlott a lopások során akkumulátorokat, fémhulladékokat, ékszereket tulajdonított el jellemzően 50.000 forintot meg nem haladó értékben.

A járási ügyészség a vádlottat a sértetteknek okozott kár nagysága szerint minősülő üzletszerűen, dolog elleni erőszakkal és egyes esetekben nemesfémre elkövetett lopás bűntettével, valamint kiskorú veszélyeztetésének bűntettével vádolja.

A vádlott különös és többszörös visszaeső.

A vádlott bűnösségéről a Szentesi Járásbíróság fog dönteni.

(ugyeszseg.hu)

About 6600

Hirdetés

Ez is érdekelheti

Árokba hajtott egy lószállító Csongrád és Gátér között

Hétfőn délelőtt árokba hajtott egy lószállítót húzó személyautó a 451-es főút 15-ös kilométere közelében, Csongrád …

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hirdetés