Hirdetés
Home / Legfrissebb / Fehér Attila visszalépett, a Jobbik után az LMP is Szűcs Ildikót támogatja

Fehér Attila visszalépett, a Jobbik után az LMP is Szűcs Ildikót támogatja

Hirdetés

Az LMP ma szentesi sajtótájékoztatón jelentette be, hogy a jelöltjük visszalép és egy civil jelölt támogatnak az ellenzéki előválasztáson. Szűcs Ildikót így a Jobbik után az LMP is támogatja.

Schmuck Erzsébet, az LMP társelnöke elmondta: az ellenzék megtanulta a leckét, rájöttek, csak akkor lesz kormányváltás, ha minden körzetben egy jelölt indul a kormánypárti jelölttel szemben. Szerinte ezzel a bejelentéssel közelebb kerülhetünk a kormányváltáshoz, Szűcs Ildikót megfelelő jelöltnek tartja.

Fehér Attila, az LMP jelöltje, a párt megyei elnöke felidézte: 5 hónappal ezelőtt Ópusztaszeren bejelentette az indulását, majd felvette a kapcsolatot a térség polgármestereivel, ha nem lettek volna korlátozások, akkor fórumokat is tartott volna. Ezt a munkát folytatni fogja, de visszalép a jelöltségtől és pártja Szűcs Ildikót támogatja az előválasztáson. Elárulta, ez többet jelent, mint az LMP logó odahelyezését, közös munkára készülnek a jelölttel. Így például a zöld, környezetvédelmi programokat átemelték.

Z. Kárpát Dániel, a Jobbik alelnöke úgy értékelte: ebben a körzetben az ellenzéki pártok közötti együttműködés egyre jobban körvonalazódik, sok a közös pont. Amikor megismerte Szűcs Ildikót úgy érezte, a jelöltet átjárja a hit és a munkájába vetett bizalom. – Talán a választópolgárok életéből pont a hit hiányzik, amiből elhihető, hogy egy épülő jövő kezdődik, a politikai szereplők pedig nem egymást faragják – fogalmazott Z. Kárpát. Hozzátette, a Jobbik, de valószínűleg minden párt tudna 106 jelöltet állítani, de belátták, ha van olyan esélyes közéleti szereplő, aki le tudja győzni a fideszes jelöltet, akkor őt kell támogatni. Úgy véli, ha Szűcs Ildikó nyer, méltó képviselője lesz a városnak, a körzetnek, a Parlamentben helyet foglalva pedig az oktatás területén áttöréshez segítheti az országot.

Szűcs Ildikó, a körzet civil jelöltje, szentesi önkormányzati képviselő megköszönte a két párt támogatását. Véleménye szerint a szentesi-csongrádi körzetben egyre többen látják az élet nehézségeit, az oktatás, egészségügy hiányosságait, a nyugdíj elértéktelenedését. – Nem ilyen Magyarországot álmodtunk 30 éve. Olyat szeretnék, ahol jó élni, van munkája az embereknek és minőségi bért kapnak. Ez biztosítja az életkörülményeket. Olyan országot, ahol a boldogulás nem a kapcsolatokon múlik és valódi demokrácia van. Ezeket a változtatások nem halogathatjuk, de csak közösen sikerülhet – fogalmazott a képviselőjelölt.

A sajtótájékoztatót követően Szabó Zoltán Ferenc polgármesternél tett látogatást Z. Kárpát Dániel és Szűcs Ildikó, majd 12 órától standolás vette kezdetét a Görög Saroknál.

About 6600

Hirdetés

Ez is érdekelheti

Árokba hajtott egy lószállító Csongrád és Gátér között

Hétfőn délelőtt árokba hajtott egy lószállítót húzó személyautó a 451-es főút 15-ös kilométere közelében, Csongrád …

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hirdetés