Hirdetés
Home / Kékfény / Kábítószer-mérgezés és fulladás következtében halt meg az 5 hónapos csongrádi baba

Kábítószer-mérgezés és fulladás következtében halt meg az 5 hónapos csongrádi baba

Hirdetés

A Szegedi Fellebbviteli Főügyészség az elsőfokú ítélet helybenhagyására tett indítványt annak a csongrádi nőnek az ügyében, akit a Szegedi Törvényszék – gondatlanságból elkövetett emberölés bűntette és kábítószerrel visszaélés vétsége miatt – 2 év fogházbüntetésre ítélt.

Az ítéleti tényállás szerint a nő 2018. január 18-án az élettársával szobát bérelt egy Csongrád-Csanád megyei szállodában, ahová közös fogyasztás céljából amfetamin- tartalmú kábítószert vittek magukkal. A szállodai szobában tartózkodás ideje alatt a tőlük elvárható figyelmet és körültekintést elmulasztva a nő és élettársa a kábítószert olyan helyen hagyta, hogy az szájon keresztül a nő velük együtt tartózkodó 5 hónapos kislányának a szervezetébe került. Ezt követően a gyermeket az ágyon lévő nagyméretű párnák közé fektették, ahol a kábítószer hatása alatt álló gyermeknek lehetősége volt az ágyneműbe történő befordulásra, így a fulladás és a kábítószer okozta mérgezés következtében a gyermek még aznap éjjel a helyszínen az életét vesztette.

A Szegedi Törvényszéken tartott előkészítő ülésen a nő a bűnösségét beismerő nyilatkozatot tett és lemondott a tárgyaláshoz való jogáról, melyet az elsőfokú bíróság elfogadott.

Az elsőfokú ítélet ellen a nő és a védője a kiszabott büntetés enyhítése végett jelentett be fellebbezést.

A Szegedi Fellebbviteli Főügyészség álláspontja szerint a büntetett előéletű vádlottal szemben az elsőfokú bíróság arányos büntetést szabott ki, ezért az elsőfokú ítélet helybenhagyására tett indítványt.

Az ügyben másodfokon a Szegedi Ítélőtábla dönt.

A nő élettársának a büntetőjogi felelősségét külön büntetőeljárásban vizsgálják.

(ugyeszseg.hu)

About 6600

Hirdetés

Ez is érdekelheti

Farkas Sándor nyert Szentesen

Farkas Sándor a Fidesz-KDNP jelöltje megnyerte a választást Csongrád-Csanád megye 03-as számú választási körzetében. 86,44 százalékos feldolgozottság …

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hirdetés