Hirdetés
Home / Kékfény / Vádat emeltek a szentesi bankrabló ellen

Vádat emeltek a szentesi bankrabló ellen

Hirdetés

A Szentesi Járási Ügyészség vádat emelt azzal a helybeli férfival szemben, aki tavaly decemberben késsel rabolt ki egy szentesi pénzintézetet.

A vádirat szerint a vádlott – mivel munkaviszonnyal és megélhetést biztosító rendszeres jövedelemmel nem rendelkezett -, elhatározta, hogy rablásból jut készpénzhez. Ennek érdekében 2020. december 21. napján a délutáni órákban lakóhelyén azért, hogy későbbi menekülését biztosítsa, több réteg ruházatot vett fel, illetőleg kést, valamint egy hátizsákot is magához vett.

A fentieket követően délután 2 órakor megjelent az egyik helybeli bank fiókjában, arcán maszkot és napszemüveget viselt, valamint kapucnis felsőjét is fejére húzta. Az ügyféltérben az egyik ügyfélpultnál tartózkodó nőhöz lépett, majd kést szorított a sértett nyakához és a hátizsákot a pultra dobva a készpénz átadását követelte a banki alkalmazottaktól. A vádlott felhívására a pultra dobott hátizsákjába mintegy 500.000 forintot pakoltak, mely alatt a vádlott folyamatosan a sértett nyakához szorította a kést és sürgette a készpénz átadását azzal fenyegetőzve, hogy amennyiben ez nem történik meg, úgy elvágja a sértett torkát. Miután a bank alkalmazottai az ügyféltérbe visszatérve a hátizsákot a vádlottnak átadták, a férfi kevesellte a benne levő összeget és megismételte a fenyegetéseit. A banki alkalmazottak ekkor közölték a vádlottal, hogy a páncélszekrényt időzár védi és annak kinyitására várni kell, melyet hallva a vádlott a hátizsákot magához véve a bankból elmenekült.

A vádlott cselekménye folytán a sértettnek sérülése nem keletkezett, míg a bűncselekménnyel okozott kár az eljárás során lefoglalással megtérült.

A járási ügyészség a vádlottat felfegyverkezve elkövetett rablás bűntettével vádolja.

A vádemeléskor letartóztatásban lévő vádlott bűnösségéről a Szentesi Járásbíróság fog dönteni.

(ugyeszseg.hu)

About 6600

Hirdetés

Ez is érdekelheti

Árokba hajtott egy lószállító Csongrád és Gátér között

Hétfőn délelőtt árokba hajtott egy lószállítót húzó személyautó a 451-es főút 15-ös kilométere közelében, Csongrád …

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hirdetés