Hirdetés
Home / Kékfény / Késsel fenyegette a családgondozót

Késsel fenyegette a családgondozót

Hirdetés

A Szentesi Járási Ügyészség vádat emelt azzal a férfival szemben, aki a gyermeke iskolai hiányzása miatt indult eljárásban lépett fel erőszakosan.

A vádirat szerint a férfi kiskorú gyermekének ötven órát meghaladó iskolai hiányzása gyűlt össze, ami miatt védelembe vételi eljárás indult. A férfit 2020. december 8. napjára idézték meg az egyik megyebeli város családsegítő központjába, ahol a családgondozók konzultálni kívántak vele. A megbeszélés során a gondozók kilátásba helyezték, hogy amennyiben a jóváhagyott gondozási tervben foglaltakat a vádlott nem tartja be, úgy felmerülhet a gyermek családból történő kiemelése is. Ekkor a vádlott a nadrágja korcából elővett egy közel 50 cm hosszúságú kést, melyet maga elé tartva megfenyegette a sértetteket, hogy amennyiben elveszik tőle a gyermekét, vagy a gyermeke hiányzásával kapcsolatos eljárás nem a számára megfelelően alakul, úgy leszúrja őket.

A vádlott a sértettek felszólítására a kést végül eltette, majd az intézményből távozott.

A vádlott a fenti fenyegető magatartásával és kijelentésével a sértetteket jogszerű eljárásukban akadályozta. A családgondozók a jogszabály szerint közfeladatot ellátó személynek minősülnek.

A Szentesi Járási Ügyészség a vádlottal szemben felfegyverkezve elkövetett közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntette miatt emelt vádat.

A vádlott bűnösségéről a Szentesi Járásbíróság fog dönteni.

(ugyeszseg.hu)

About 6600

Hirdetés

Ez is érdekelheti

Új csuklós és szóló autóbuszok álltak forgalomba Szentesen is

Tovább fiatalodik Csongrád-Csanád megye járműállománya. Az elmúlt hetekben 7 darab MAN Lion’s City GL A23 …

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hirdetés