Hirdetés
Home / Legfrissebb / A válságkezelést ellenőrző vizsgálóbizottság létrehozását kezdeményezte az ellenzék

A válságkezelést ellenőrző vizsgálóbizottság létrehozását kezdeményezte az ellenzék

Hirdetés

A Vadai Ágnes (DK), Szabó Tímea (Párbeszéd), Schmuck Erzsébet (LMP), Tóth Bertalan (MSZP), és Szilágyi György (Jobbik) által benyújtott javaslat alapján, a testület egyebek mellett azt is vizsgálná, hogy kik az eddigi válságkezelés főbb kedvezményezettjei, a gazdaság mely szereplői, területei részesültek támogatásban és melyek nem, milyen kiadásokról döntött a Kormány a Gazdaságvédelmi Alapból és ezek közül melyek nem szolgálták a gazdasági és társadalmi válság kezelését, valamint, hogy mennyire segítették az érintett cégek, vállalkozások talpon maradását a kormányzati intézkedések. (Kiemelt fotó: A kormány válságkezelése ellen tüntettek a turizmusban dolgozók/Alfahír. )

A bizottság tisztázná azt is, hogy mennyien maradtak vagy váltak ellátás nélkül, miként hatott a gazdasági válság a munkájukat elvesztők jövedelmi helyzetére és felmérték-e, hogy milyen társadalmi károkat okoz, ha nem erősítik meg a munkanélküli és a szociális ellátórendszert.

Az ellenzék által kezdeményezés nyomán a gazdasági válság kezelését ellenőrző vizsgálóbizottság 10 tagból állna. A Fidesz 4, a KDNP 1, míg a parlamenti ellenzék szintén 1-1 képviselőt delegálhatna.

Ha a testület feladatával összefüggésben meghallgatásokat tarthat, iratokat kérhet be és a kért adatokat mindenki köteles a bizottság rendelkezésére bocsátani, illetve köteles a bizottság előtt megjelenni.

(alfahir.hu)

About 6600

Hirdetés

Ez is érdekelheti

Árokba hajtott egy autó Szentesnél

Árokba hajtott egy autó vasárnap délután Szentesnél, a 45-ös úton. (Fotó: illusztráció) A szentesi hivatásos …

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hirdetés