Hirdetés
Home / Országos / A választásig hazavágnák az önkormányzatokat az iparűzési adó elengedésével?

A választásig hazavágnák az önkormányzatokat az iparűzési adó elengedésével?

Hirdetés

Ágazattól függetlenül, a teljes mikro-, kis- és középvállalkozói szektor számára elengedné az iparűzési adót a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara – mondta a kamara elnöke, Parragh László a fideszes Magyar Időknek Nemzetnek. (Kiemelt fotó: a szentesi ipari park/legifoto.com)

Parragh arról beszélt, hogy nem az adónem felfüggesztését, hanem a kötelezettség teljes elengedését javasolják a kormánynak. A 2020-ban már befizetett feltöltési kötelezettségekre is vonatkozik a javaslat, így ezek „lelakhatóvá” válnának a jövőben, mivel nem társul majd hozzájuk adófizetési kötelezettség.

A kamara elnöke két héttel ezelőtt azt javasolta Orbán Viktor miniszterelnöknek, hogy az egyébként önkormányzatok számára fontos bevételt jelentő iparűzési adót engedjék el. Parragh ráadásul azt kérte, hogy fagyasszák be a különböző önkormányzati adókat, nehogy a települések azokkal pótolják a kieső bevételeket. 

Orbán Viktor erre aztán úgy reagált a Kossuth Rádióban, hogy az ötlet “meredek, de azért fel lehet rajta kaptatni, csak a kellő arányt kell megtalálni”.

A tervet egyébként Karácsony Gergely, de még Tarlós István is ellenezte. Tarlós azt nyilatkozta, hogy

nem tartja racionális ötletnek az iparűzési adó fizetésének a lehetséges felfüggesztését.

Karácsony Gergely szerint az iparűzési adó elengedése, nagyon hamar kivéreztetné Budapestet. 

About 6600

Hirdetés

Ez is érdekelheti

Meghosszabbították az előválasztás első fordulóját

Miután az előválasztás indulását követően külső támadás érte az előválasztás háttérrendszerét, az Országos Előválasztási Bizottság …

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hirdetés