Hirdetés
Home / Kékfény / Mindszenten tartottak gyakorlatot

Mindszenten tartottak gyakorlatot

Hirdetés

Önkéntesek mentőszervezeteknek és tűzoltó egyesületeknek tartott közös terepgyakorlatot november elején a Csongrád–Csanád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság. A Mindszent településén rendezett kétnapos gyakorlaton összesen több mint huszonöt önkéntes tűzoltóság és mentőcsoport vett részt. A gyakorlat létrejöttét a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság, a Magyar Polgári Védelmi Szövetség, valamint a DARANET Program támogatta.

A gyakorlat fő célja a szentesi katasztrófavédelmi kirendeltség területén működő települési önkéntes mentőcsoportok nemzeti minősítésének megújítása volt. Emellett a rendezvényen lehetőség volt a további önkéntes mentőegységek, mentőcsoportok és önkéntes tűzoltó egyesületek felkészítésére és gyakoroltatására is. A gyakorlatban részt vettek a Csongrád Megyei Katasztrófa-és Polgári Védelmi Egyesület tagjai is. 

A több helyszínen, párhuzamos beavatkozásokkal megtartott terepgyakorlatot a járványhelyzet miatt rendhagyó módon vezették le a szentesi kirendeltség munkatársai: a már alapvető higiéniai előírások, illetve a maszk használata, valamint az előírt távolság megtartása mellett a szervezők minimálisra csökkentették a különböző mentőegységek közötti közvetlen érintkezés esélyét. A szabályozások miatt még inkább felértékelődött kommunikáció szakszerű alkalmazása. 

A feladatok között szerepeltek különböző műszaki mentések (pl. veszélyes fák kivágása, illetve karbantartása, autóbaleset következményeinek felszámolása), de tűzoltási feladatot is végrehajtottak az önkéntesek.

(Megyei Katasztrófavédelem, fotók: Szentesi KvK)

About 6600

Hirdetés

Ez is érdekelheti

Lesodródott az útról Fábiánsebestyén közelében

Egy személygépkocsi lesodródott az úttestről tegnap délelőtt Fábiánsebestyén közelében, a 4642-es úton. Az egyedül utazó …

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hirdetés