Hirdetés
Home / Legfrissebb / Éjfél és hajnali 5 között kijárási korlátozás lesz

Éjfél és hajnali 5 között kijárási korlátozás lesz

Hirdetés

A járvány terjedése felgyorsult, Ausztriában másfélszer annyi a fertőzött, mint Magyaországon. Ez azért fontos, mert Magyarország öt-hét nappal követi Ausztriát, ha ez így lesz, akkor decemberre a kórházak elérik a teljesítőképességük határát – mondta Orbán Viktor miniszterelnök a kormányülés keddi ülése után a Facebookra feltöltött videójában.

„A járvány most is, mint tavasszal az idősek életét veszélyezteti leginkább. A politikai vitákat most félre kell tenni. Gyors cselekvésre van szükségünk. Legutóbb is két hét kellett, hogy az Országgyűlés olyan jogszabályokat fogadjon el, amivel büntetni kell a maszkviselés szabályait. Ebben a helyzetben ez végképp abszurd. Ha a vírus terjedése gyors, akkor nekünk is gyorsnak kell lennünk” – tette hozzá a miniszterelnök.

Gyors cselekvésre van szükségünk. Ha a vírus terjedése gyors, akkor nekünk is gyorsnak kell lennünk – hangsúlyozta Orbán Viktor. Kiemelte, hogy a kormány úgy döntött, ma éjféltől ismét bevezeti a rendkívüli jogrendet. És arra kérik az Országgyűlést, hogy ezt a rendkívüli helyzetet 90 nappal hosszabbítsa meg.

A rendezvényeken – sportrendezvényeken, színházban, moziban csak minden harmadik széken lehet ülni, és a maszk használata kivétel nélkül kötelező. A hatóságok minden rendezvényt ellenőrizni fognak, ha kell, pénzbírságot szabnak ki, és azokat a helyeket, ahol nem tartják be a szabályokat, be fogják zárni.

A kormányfő hangsúlyozta: az operatív törzs jelentése szerint a szabályok betartását a szórakozóhelyeken egész egyszerűen lehetetlen kikényszeríteni. Ezért a javaslatukra a kormány úgy döntött, hogy a szórakozóhelyeket bezárják.

„Éjfél és reggel öt óra között kijárási korlátozás lép életbe, éjfélig mindenkinek haza kell érnie” – tette hozzá.

A miniszterelnök elmondta: „a zsúfoltság mérséklése érdekében, a tömegközlekedési eszközökön a reggeli és déli csúcsforgalomban járatsűrítést rendeltünk el, és újra ingyenessé tettük a parkolást. Az orvosok bérét megemeljük, a védekezéshez szükséges eszközök a kórházak rendelkezésére állnak. Kórházi ágyak tekintetében Európában harmadik helyen állunk, lélegeztetőgépek tekintetében pedig világelsők vagyunk.”

(hirado.hu)

About 6600

Hirdetés

Ez is érdekelheti

Árokba hajtott egy lószállító Csongrád és Gátér között

Hétfőn délelőtt árokba hajtott egy lószállítót húzó személyautó a 451-es főút 15-ös kilométere közelében, Csongrád …

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hirdetés