Hirdetés
Home / Kékfény / Cigarettát kértek, de inkább kirabolták a fiatal csongrádi nőt

Cigarettát kértek, de inkább kirabolták a fiatal csongrádi nőt

Hirdetés

A Csongrád-Csanád Megyei Főügyészség hétvégi ügyeleti tevékenysége során tett indítványára a nyomozási bíró letartóztatásba helyezte azt a férfit és két nőt, akik múlt hét csütörtökön raboltak ki egy fiatal nőt Csongrádon. (Fotó: illusztráció)

A megalapozott gyanú szerint egy férfi és két nő 2020. október 22-én este 10 óra körül megszólította a sértettet, amikor az a biciklijéről leejtette a táskáját, aminek tartalma kiborult a földre. Ekkor cigaretta kérés és segítségnyújtás ürügyén a gyanúsítottak egyike elterelte a sértett figyelmét, míg a két társa elvette a fiatal nő mobiltelefonját. A sértett megpróbálta azt visszakérni, melyre válaszul gyanúsítottak a táskáját is kirángatták a kezéből, hajánál fogva rángatták, a szemüvegét is leverve ököllel arcon ütötték, majd a helyszínről eltávoztak.

A gyanúsítottak a sértettnek a mobiltelefonja és egyéb értékei eltulajdonításával mintegy 66.000 forint kárt okoztak, melyből a nyomozás során lefoglalással 63.000 forint megtérült. A sértettnek 8 napon belül gyógyuló sérülései keletkeztek.

A csoportosan elkövetett rablás bűntette miatt indult eljárásban a főügyészség a szökés, elrejtőzés, a bűnismétlés, valamint az eljárás meghiúsításának veszélyére figyelemmel tett indítványt mindhárom gyanúsított letartóztatásának egy hónapra történő elrendelésére, figyelemmel arra is, hogy mindannyian többszörösen büntetett előéletűek, valamint jelenleg is más büntető eljárás folyik velük szemben.

A Szegedi Járásbíróság nyomozási bírója az ügyészi indítványnak helyt adva egy hónapra elrendelte a gyanúsítottak letartóztatását. A bíróság végzése nem végleges, azzal szemben a gyanúsítottak és védőik a szabadlábon történő védekezés érdekében fellebbezést jelentettek be.

(ugyeszseg.hu)

About 6600

Hirdetés

Ez is érdekelheti

Árokba hajtott egy autó Szentesnél

Árokba hajtott egy autó vasárnap délután Szentesnél, a 45-ös úton. (Fotó: illusztráció) A szentesi hivatásos …

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hirdetés