Hirdetés
Home / Legfrissebb / 136 millió forinttal nőtt a szentesi kórház adóssága

136 millió forinttal nőtt a szentesi kórház adóssága

Hirdetés

Az egészségügyi intézmények tartozásai a Magyar Államkincstár honlapján megjelent friss tájékoztatása szerint szeptember végén 41,6 milliárd forintot tettek ki. A Dr. Bugyi István Kórház tartozása közel 1 milliárd forintnál jár.

A Magyar Államkincstárnak az mfor.hu-n megjelent legfrissebb adatai szerint az államháztartás központi alrendszerébe tartozó költségvetési szervek által jelentett lejárt tartozásállomány összege 2020. szeptember 30-án 54,1 milliárd forint, amely az augusztus 31-i állapothoz képest 1 milliárddal nőtt.

A tartozásállományból 41,6 milliárd forint az egészségügyi intézményeknél halmozódott fel (beleértve a járó- és fekvőbeteg-szakellátás intézményeit, az egészségügyi ágazati háttérintézményeket, valamint a klinikai központtal rendelkező felsőoktatási intézményeket). Ez a 41,6 milliárd csaknem teljes egészében szállítókkal-szolgáltatókkal szemben fennálló adósság, amelyből 700 millió az államháztartáson belülre irányul.

A szentesi kórház adósságállománya júniusról júliusra 63 millió forinttal nőtt, összesen 716 millióról 779-re. A friss adatok szerint augusztusban 907, szeptemberben 915 millió forintra nőtt az adósságuk.

About 6600

Hirdetés

Ez is érdekelheti

Árokba hajtott egy lószállító Csongrád és Gátér között

Hétfőn délelőtt árokba hajtott egy lószállítót húzó személyautó a 451-es főút 15-ös kilométere közelében, Csongrád …

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hirdetés