Hirdetés
Home / Kékfény / Nem létező örökségre hivatkozva csapta be időskorú szomszédját egy szentesi nő

Nem létező örökségre hivatkozva csapta be időskorú szomszédját egy szentesi nő

Hirdetés

A Szentesi Járási Ügyészség vádat emelt azzal a helybeli nővel szemben, aki a szomszédjának okozott közel 3 millió forintos kárt.

A vádirat szerint a vádlott 2019. év elején ismerkedett meg a szomszédjában élő időskorú, életmódja miatt a bűncselekmény felismerésére, elhárítására korlátozottan képes sértettel. A vádlott már ekkor is álnéven mutatkozott be és felismerte a sértett befolyásolható, kihasználható személyiségét, ezért elhatározta, hogy tőle készpénzt, illetőleg vagyontárgyakat szerez meg valótlan okra történő hivatkozással.

A vádlott miután a sértett bizalmába férkőzött, személyes találkozásaik során valótlanul azt állította, hogy 50 millió forintot örökölt, amely egy folyószámlán zárolásra került és a zárolás feloldásához 2,5 millió forintra lenne szüksége. A vádlott a sértettel azt is elhitette, hogy amint hozzájut az örökséghez, visszafizeti a tartozását, illetőleg közös életet fog kezdeni vele. Az ezt követő mintegy négy hónapban a sértett a vádlott részére 2, 5 millió forintot adott át egyrészt a saját pénzéből, másrészt a vádlott hatására felvett hitelekből. Mindezeken túlmenően a sértett a vádlottnak közel 250.000 Ft értékben mobiltelefont is vásárolt a hozzá tartozó előfizetéssel együtt.

A vádlottnak ebben az időszakban rokkantsági járadéka mellett egyéb jövedelme nem volt, vagyonnal sem rendelkezett, megélhetését kizárólag a bűncselekmény elkövetéséből származó pénzből fedezte.

A vádlott a cselekményével a sértettnek 2,75 millió forint kárt okozott, amely az eljárás során nem térült meg és a telefont is ismeretlen körülmények között értékesítette.

A járási ügyészség a vádlottat nagyobb kárt okozó, üzletszerűen, a bűncselekmény felismerésére idős koránál fogva korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett csalás bűntettével vádolja.

A vádlott bűnösségéről a Szentesi Járásbíróság fog dönteni.

(ugyeszseg.hu)

About 6600

Hirdetés

Ez is érdekelheti

Árokba hajtott egy lószállító Csongrád és Gátér között

Hétfőn délelőtt árokba hajtott egy lószállítót húzó személyautó a 451-es főút 15-ös kilométere közelében, Csongrád …

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hirdetés