Hirdetés
Home / Kékfény / Megvert és megrugdosott két ápolót és két beteghordót is egy csongrádi férfi

Megvert és megrugdosott két ápolót és két beteghordót is egy csongrádi férfi

Hirdetés

Gyorsított eljárás keretében állította bíróság elé a Szentesi Járási Ügyészség azt a csongrádi férfit, aki szeptember végén több, – a sérüléseit ellátó – nővérre is rátámadt – írja az Ügyészség.hu.

A férfi a rendelőben végig agresszív volt, másokat és saját magát is veszélyeztető módon viselkedett, ezért a felsőtestét ágyhoz szíjazták. Közben hangosan kiabált, köpködött és megöléssel fenyegette a kórházi dolgozókat. Az egyik ápoló, mivel látta, hogy a vádlott arca véres, meg akarta törölni egy kendővel, mire ő válaszul a szabadon maradt lábával fejbe rúgta. Ezt követően egy másik ápolót is felsőtesten rúgott, miközben az a sérüléseit igyekezett ellátni.

A vádlottat szeptember 27-én az esti órákban azért vitték kórházba, mert szóváltásba keveredett, és közben megsérült. A rendőri intézkedés után vitték a szentesi kórház sürgősségi osztályára a társával együtt.

Mindkét ápoló zúzódásos, 8 napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett, a sérelmükre elkövetett könnyű testi sértés miatt joghatályos magánindítványt terjesztettek elő a vádlott felelősségre vonása érdekében – írja az Ügyészségi közlemény.

A hajnali órákban a vádlott, miután felébredt, kiszabadította magát és a szintén az ágyhoz kötözött társát is, majd hangosan kiabálni kezdett. Az éjszakai műszakban dolgozó beteghordók hallották meg, felszólították, hogy hagyja ezt abba. Erre a vádlott

háromszor is ököllel arcon ütötte az egyik, míg egy alkalommal ököllel felsőtesten ütötte a másik beteghordót,

végül a társával együtt távozott a kórházból. A sérülések 8 napon belül gyógyulóak voltak.

Mind a vádlottat ellátó ápolók, mind a beteghordók közfeladatot ellátó személynek minősülnek.

Mindezek alapján a járási ügyészség a vádlottat közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntettével, valamint könnyű testi sértés vétségével vádolta, amit különös visszaesőként követett el.

About 6600

Hirdetés

Ez is érdekelheti

Lesodródott az útról Fábiánsebestyén közelében

Egy személygépkocsi lesodródott az úttestről tegnap délelőtt Fábiánsebestyén közelében, a 4642-es úton. Az egyedül utazó …

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hirdetés