Hirdetés
Home / Kékfény / Lezárt nyomozás: egy szentesi és egy csongrádi férfi több mint 20 milliós kárt okozott

Lezárt nyomozás: egy szentesi és egy csongrádi férfi több mint 20 milliós kárt okozott

Hirdetés

A csongrádi rendőrök befejezték az ügy vizsgálatát azzal a helybeli férfival, valamint szentesi társával szemben, akik több társasház részére állítottak ki fiktív számlákat a városban. Az így szerzett pénzzel sajátjukként rendelkeztek, ezzel több mint húszmillió forint kárt okozva.

A nyomozás során beszerzett információk alapján a 45 éves P. Zoltán 2014 szeptembere óta, összesen kilenc társasházat érintően számláztatott le valótlan, ténylegesen el nem végzett munkákat, majd a jogosultakat megtévesztve engedélyeztette a pénz kifizetését. Mindehhez segítséget nyújtott neki társa, a 43 éves G. László, aki egyéni vállalkozóként a hamis számlákat kiállította.

A 45 éves csongrádi férfi 2018-ban további három társasház lakóitól csalt ki különféle összegeket. A közös költség elmaradása, illetve egyéb ügyintézés címén átvett pénzekről minden esetben elismervényt, bevételi pénztárbizonylatot adott át. Két lakóközösséget tévedésbe ejtett azzal is, hogy azt állította, átvette a közös képviseletüket. Így hozzájutott a tagok által összegyűjtött megtakarításhoz. 

A nyomozók P. Zoltánt 10 rendbeli sikkasztás és 9 rendbeli csalás bűntett, valamint 18 rendbeli csalás és 10 rendbeli hamis magánokirat felhasználás vétség elkövetésével gyanúsítják. Míg társának, G. Lászlónak 10 rendbeli bűnsegédként elkövetett sikkasztásért kell felelnie.

A Csongrádi Rendőrkapitányság a szükséges eljárási cselekményeket elvégezte és az ügy iratait átadta az ügyészségnek.

(police.hu)

About 6600

Hirdetés

Ez is érdekelheti

Árokba hajtott egy lószállító Csongrád és Gátér között

Hétfőn délelőtt árokba hajtott egy lószállítót húzó személyautó a 451-es főút 15-ös kilométere közelében, Csongrád …

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hirdetés