Hirdetés
Home / Legfrissebb / Visszatért az Operatív Törzs: már nem elég a sál, csak a maszkot fogadják el

Visszatért az Operatív Törzs: már nem elég a sál, csak a maszkot fogadják el

Hirdetés

Több mint egymillió alkalommal ellenőrizték a házi karantén betartását a rendőrök, közölte az Operatív Törzs szombaton újraindított napi tájékoztatóján Lakatos Tibor, a törzs ügyeleti központjának vezetője. Emellett több tízezer alkalommal tartottak online ellenőrzést, Lakatos szerint készen állnak a járvány második hullámának kordában tartására.

Müller Cecília országos tiszti főorvos felhívta rá a figyelmet, hogy ötödik napja közelíti meg az ezret a napi azonosított fertőzöttek száma, de ez normális, várható jelenség volt a járvány ismeretében. Jelenleg a 20-29 éves korosztály van leginkább célpontban, és bár a fiatalok többnyire néhány napig tartó tünetek után legyőzik a vírust, ettől még nagyon fontos a védekezésük, mert megfertőzik a veszélyeztetettebb csoportokat – mutatott rá.

A cél az, hogy a mindennapi életet biztonságosan lehessen élni, a minimális korlátok szigorú betartásával.

Összesen 16.920 koronavírus-fertőzöttet azonosítottak eddig Magyarországon, jelenleg pedig 11.863 aktív fertőzöttünk van.

Az elmúlt 24 órában 809 pozitív tesztet végeztek, és 6 fő hunyt el. Közülük a legfiatalabb személy 55 éves volt, míg a legidősebb 81.

A fertőzöttek átlagéletkora egy “mozgó adat”, az utolsó tíz napon ez mindössze 35 év volt. Jelen pillanatban 386 főt ápolnak kórházban, közülük 30 ember van lélegeztető gépen.

Müller Cecília hangsúlyozta: kevés, de célzott szabályt akarnak hozni. Ezek közül a legfontosabb a maszkviselés, ezért ennek terén komolyabb szigorításokat vezetnek be: már minden zárt térben, például plázákban, mozikban, színházakban is maszkot kell hordani, és

az sem elegendő, ha valaki sállal, pólóval takarja el az arcát: csak a maszkot fogadják el, legyen az textil, vagy orvosi maszk.

A maszk viselését is ellenőrzik, mert a vírus cseppfertőzéses útját úgy lehet leginkább akadályozni, ha az a szájat és az arcot is eltakarja.

Az Operatív Törzs kiemelte, hogy akinek bármilyen felső légúti tünete van, az maradjon otthon, ne menjen közösségbe.

(alfahir.hu)

About 6600

Hirdetés

Ez is érdekelheti

A Jobbik a választókra bízza, melyik miniszterelnök-jelöltet támogatják

Összeült a Jobbik elnöksége, hogy megvitassák, kit támogatnak az előválasztás második fordulójában – írta saját …

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hirdetés