Hirdetés
Home / Szentesi hírek / Díjat kapott Szentes korábbi és jelenlegi polgármestere

Díjat kapott Szentes korábbi és jelenlegi polgármestere

Hirdetés

Szirbik Imrét és Szabó Zoltán Ferencet a Magyar Vöröskereszt köszöntötte. (Kiemelt fotó: Szentes Város Facebook oldala)

Megtartotta a májusban, a koronavírus-járvány miatt elhalasztott díszünnepségét a Magyar Vöröskereszt megyei szervezete. Ilyenkor ismerik el azok tevékenységét, akik áldozatos munkájukkal sokat tettek közösségükért a maguk területén. A Szegeden megrendezett ünnepségen összesen 24-en vehették át a Vöröskereszt elismeréseit.

Az elismeréseket Dr. Szekeres Veronika, a Magyar Vöröskereszt Csongrád megyei szervezetének alelnöke és Dr. Sáfár Brigitta, a Magyar Vöröskereszt Országos Igazgatóságának katasztrófa készenléti szakmai vezetője adta át.

A Magyar Vöröskereszt Országos Vezetősége a „Vöröskeresztes Munkáért” kitüntetés Gyémánt fokozatát adományozta Szirbik Imrének.

Szentes Város korábbi polgármestereként, önkormányzati képviselőként és nem utolsó sorban a Csongrád Megyei Közgyűlés tagjaként is több évtizede segíti a Vöröskereszt munkáját, mind anyagilag, mind erkölcsileg. Polgármesterként a fő támogatója volt a Születés Hete, a családdá válás ünnepének, amely szakmai, kulturális és tájékoztató rendezvénysorozat is egyben és a Vöröskereszt a fő szervezője. Anyagi és természetbeni támogatást nyújtott szervezetünknek, segítette a hivatalban történő véradásokat, évi 6000 darab szentesi fürdőbelépőjegy felajánlásával ösztönözte az önkéntes véradókat megbecsülésük jeléül. Minden területen, minden alkalomkor és minden témában számíthatunk rá, nemcsak támogatására, hanem személyes jelenlétére, köszöntőire, részvételére.

Fotó: Magyar Vöröskereszt Csongrád megyei szervezet

A Magyar Vöröskereszt Országos Vezetősége a „Vöröskeresztes Munkáért” kitüntetés Ezüst fokozatát adományozta Dr. Závogyi Zsuzsannának.

2012 óta elnöke a csongrádi területnek. Mindig számíthattak rá, szívesen vesz részt a Vöröskeresztes eseményeken, programokon. Ötletei, javaslatai nélkülözhetetlenek, elkötelezettsége, segítőkészsége példaértékű.

A Magyar Vöröskereszt Országos Vezetősége „Év Önkéntese Elismerő Oklevelet” adományozott Jenei Norman Árpádnak.

A HSZC Zsoldos Ferenc Szakközépiskola tanulója, elsősegélynyújtó versenyző, önkéntes fiatal, akire a helyi feladatokban mindig számíthatunk.

A Magyar Vöröskereszt Országos Vezetősége „Elsősegélynyújtás Népszerűsítéséért ezüst emlékérmet” adományozott Kátai Benedek Beátának.

Pedagógusként már 8 éve oktatja és képezi a fiatalságot az elsősegélynyújtás témában, kis tanulóit folyamatosan versenyekre, imitátorkodásra buzdítva. Lelkesedése, elkötelezettsége példaértékű.

A Magyar Vöröskereszt „Vöröskeresztes Szolgálatért Oklevelet” adományozott Szabó Zoltán Ferencnek.

Szentes Város polgármestereként kiemelt figyelmet és folyamatos támogatást biztosított szervezetüknek ahhoz, hogy a veszélyhelyzet ideje alatt is zökkenőmentesen végezhessék humanitárius feladataikat a térségben, különös tekintettel a véradások megvalósítása területén.

Az összes díjazottat és még több fotót ide kattintva talál.

About 6600

Hirdetés

Ez is érdekelheti

Letartóztatásban marad a volt élettársának megölését megkísérlő szentesi férfi

A Szegedi Fellebbviteli Főügyészség indítványával egyezően a Szegedi Ítélőtábla helybenhagyta a letartóztatása fenntartását annak a szentesi elkövetőnek, akit …

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hirdetés