Hirdetés
Home / Országos / A Volánbuszra nem szállhatnak fel hamarosan azok, akiken nincs maszk

A Volánbuszra nem szállhatnak fel hamarosan azok, akiken nincs maszk

Hirdetés

Akár 100 ezer forintos bírságot is kaphat az az autóbusz-vezető szeptember 15-től, aki maszk nélküli utast enged fel a járműre – közölte az ATV Híradó. A csatorna szerint mindez abból az utasításból derül ki, amelyet a Volánbusz küldött ki a szolgálati helyeken dolgozó sofőröknek. Az intézkedésekről szóló levél tartalmát a Közúti Közlekedési Szakszervezet is megerősítette a híradónak.

A Volánbusz néhány órával később ugyanakkor azt írta, hogy „teljes mértékben téves az az információ, amely egy belső utasításra hivatkozva azt állítja, hogy társaságunk bírsággal sújtaná azokat az autóbusz-vezetőket, akik védőmaszk nélküli utast engednek fel a fedélzetre. A Volánbusz nem adott ki ilyen tartalmú utasítást, és sem az autóbusz-vezetőket, sem az utasokat nem bírságolja meg, utóbbiakat viszont kizárja az utazásból a szabályok be nem tartása esetén”.

Szeptember közepétől a vállalat munkatársai kötelesek kizárni azokat az utazásból, akik nem viselnek maszkot. Ha pedig rendőrségi ellenőrzést kapnak, akkor mind az utasok, mind a cégnél dolgozó kollégák is 10 ezertől 50 ezer forintig terjedő bírságra számíthatnak, ha nincs rajtuk maszk.

About 6600

Hirdetés

Ez is érdekelheti

Meghosszabbították az előválasztás első fordulóját

Miután az előválasztás indulását követően külső támadás érte az előválasztás háttérrendszerét, az Országos Előválasztási Bizottság …

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hirdetés