Hirdetés
Home / Szentesi hírek / Több mint 300-an a IX. Magyar Paprika Napján Szentesen

Több mint 300-an a IX. Magyar Paprika Napján Szentesen

Hirdetés

Több mint 300-an regisztráltak a IX. Magyar Paprika Napjára, melyet idén újra Szentesen tartottak – derül ki a magyarmezogazdasag.hu beszámolójából.

A FruitVeB Magyar Zöldség-Gyümölcs Szakmaközi Szervezet és Terméktanács, valamint a Délalföldi Kertészek Szövetkezete közös rendezvényén Feldman Zsolt államtitkár felhívta a figyelmet az október 19-én megnyíló 30 milliárd keretösszegű kertészeti korszerűsítésre irányuló pályázatra. A termesztők és a termelői szerveződések új építésű üveg- és fóliaházak létesítésére, meglévők bővítésére és korszerűsítésére, hűtőházak, zöldségtárolók létesítésére és korszerűsítésére, valamint az áruvá készítést szolgáló technológiák beszerzésére pályázhatnak 50 százalékos támogatásra.

A régi, jól bevált hatóanyagok közül egyre több kiesik a felülvizsgáláson. Mivel a fejlesztések nem tudják tartani a tempót a kivonásokkal, technológiai rések keletkeznek főként a kiskultúráknál, amilyenek a hajtatott fajok is. Ezek a fajoknak a védelmében lehetőség van a károsítók elleni készítményre szükséghelyzeti engedély kérni a hatóságtól, ennél jobb megoldás azonban az adott készítmények kiskultúrákra való engedélyeztetése

– magyarázta Jordán László, a  Nébih Növény-, Talaj- és Agrárkörnyezetvédelmi Igazgatóság  igazgatója.

(magyarmezogazdasag.hu nyomán)

About 6600

Hirdetés

Ez is érdekelheti

Előválasztás: Szűcs Ildikó nyerte a szentesi-csongrádi körzetet

A szavazatok összesítése után csütörtök délután kiderült, a Jobbik, a DK, az LMP és az …

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hirdetés