Hirdetés
Home / Szentesi hírek / A vásárhelyi Emlékpontban forgatott filmmel VERSenyeznek a szentesi diákok

A vásárhelyi Emlékpontban forgatott filmmel VERSenyeznek a szentesi diákok

Hirdetés

A Nemzeti Színház és a Magyar Versmondók Egyesülete idén is meghirdette határokon átívelő versmondó és versklip versenyét, a Nemzeti VERSenyt. A megmérettetésre a szentesi középiskolás, Kunszabó Viktória is benevezett, s versenyfilmjének forgatásához a helyszínt a hódmezővásárhelyi Emlékpont biztosította – közölte az Emlékpont.

A verseny második fordulójában Kunszabó Viktória, a szentesi Zsoldos Ferenc Technikum idén tizenkettedikes, rendész szakos diákjának feladata egy, a rendszerváltozás témájához kapcsolódó versklip forgatása volt. Mint felkészítő tanára, Mácsai Anita elmondta: választásuk Kányádi Sándor Kuplé a vörös villamosról című versére esett, amelynek drámai hangvételű földolgozását készítették el.

–Fontosnak tartottam, hogy a szocializmus időszakáról hiteles helyen szerezzenek információkat a diákjaink – mondta el a tanárnő, aki arról is szólt, hogy az Emlékpont történésze, Nagy Gyöngyi szakmailag kifogástalan tárlatvezetésen mutatta be a korszakot a diákoknak, s a közgyűjtemény a helyszínt is biztosította a kisfilm forgatásához.

A Nemzeti Színház igazgatója, Vidnyánszky Attila vezette zsűri döntése szeptember első napjaiban derül ki, azonban a következő fordulóba a közönség szavazataival is bejuthatnak versenyzők.

Az Emlékpontban forgatott versklipet – amelynek szerkesztő-operatőre a szintén szentesi középiskolás, Chomiak Dávid volt – itt lehet megtekinteni:

About 6600

Hirdetés

Ez is érdekelheti

Előválasztás: Szűcs Ildikó nyerte a szentesi-csongrádi körzetet

A szavazatok összesítése után csütörtök délután kiderült, a Jobbik, a DK, az LMP és az …

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hirdetés