Hirdetés
Home / Országos / Járványkezelés: még mindig nincs elég védőfelszerelés a fogászatokon

Járványkezelés: még mindig nincs elég védőfelszerelés a fogászatokon

Hirdetés

Némileg javult a fogászatok védőeszköz ellátmánya, ám az állami ellátást biztosító fogorvosok harmada továbbra is arról panaszkodik, hogy nehezen és csak nagyon drágán tudja beszerezni a kezeléseknél nélkülözhetetlen maszkokat, fertőtlenítőszereket – derül ki a Magyar Orvosi Kamara közreműködésével készült friss felmérésből, amit a Népszava szemlézett.

A kérdőívet a köztestület Fogorvosi Területi Szervezete juttatta el 6319 fogorvoshoz, közülük csaknem 900-an ki is töltötték. A válaszokból kiderült, hogy a legutóbbi felmérés óta, az elmúlt négy hónapban javult a helyzet: míg márciusban még a fogorvosok 90-98 százalékának okozott nehézséget az egyes fertőtlenítőszerek és védőeszközök beszerzése, mostanra már csak a harmaduk állította ezt. Ez azonban mégmindig nagyon sok.

Az aerosol-képződéssel járó fogászati beavatkozásokat a kormány a járvány első percétől a kockázatos kezelések közé sorolta, vagyis ilyen esetekben a jogszabályok szerint a védekezés költségeit az államnak kellene viselnie. Ennek ellenére a szolgáltatóknak több százezer forintot kellett áldozniuk erre. Az állam által „biztosított” eszközökből ugyanis alig jutott ennek a területnek, és amit küldtek, azt is akadozva kapták meg a fogorvosok.

About 6600

Hirdetés

Ez is érdekelheti

Meghosszabbították az előválasztás első fordulóját

Miután az előválasztás indulását követően külső támadás érte az előválasztás háttérrendszerét, az Országos Előválasztási Bizottság …

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hirdetés