Hirdetés
Home / Egyéb kategória / Korda Györgynek szörnyű emlékei vannak a szentesi katonaéveiről

Korda Györgynek szörnyű emlékei vannak a szentesi katonaéveiről

Hirdetés

Korda Györgyöt 1962-ben sorozták be, két teljes esztendőt szolgált katonaként Szentesen a légvédelmi tüzérségnél – negatív élményeiről mesélt a Fókusznak a zenész. Mint mondta: embert próbáló kiképzéseken kellett részt vennie.

Az egyik nyáron Kecskemét mellett, egy bugaci pusztán hadgyakorlatoztak.

“A laktanyából mentünk a helyszínre, hatalmas körben felállították az ágyúkat. Egy őrmester minden öt percben elordította magát: “Repülő, feküdj!” Ekkor mindenkinek hasra kellett vetődnie, ez volt a gyakorlat”

mesélte Korda.

Miután ötödször hangzott el a vezényszó, az énekes véletlenül elnevette magát. Szigorú felettese rögtön kérdőre vonta, majd durva büntetés követett.

Be kellett öltöznie teljes menetfelszerelésbe: még a súlyos védőruhát és a gázálarcot is felvetették vele. Ennek viselése már önmagában megterheli a szervezetet a nyári melegben, azonban ez még nem volt elég, kétszer 800 méter futásra kényszerítették.

“Ennyi csillagot az életemben nem láttam, mint akkor, de megcsináltam a két kört. A barátaim és katonatársaim kínjukban sírva fakadtak”

– emlékezett vissza a megpróbáltatásra Korda.

About 6600

Hirdetés

Ez is érdekelheti

Letartóztatásban marad a volt élettársának megölését megkísérlő szentesi férfi

A Szegedi Fellebbviteli Főügyészség indítványával egyezően a Szegedi Ítélőtábla helybenhagyta a letartóztatása fenntartását annak a szentesi elkövetőnek, akit …

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hirdetés