Hirdetés
Home / Szentesi hírek / Vizet emelnek be a Kurcába és csökkentették az iszapréteget

Vizet emelnek be a Kurcába és csökkentették az iszapréteget

Hirdetés

Az elmúlt napokban többen jelezték, hogy baj lehet a Kurca vízminőségével, néhány elpusztult haltetemet is láthattunk a közösségi médiákban.

Az ügy kapcsán Szentes Város Önkormányzata azonnal felvette a kapcsolatot az ATI-VIZIG Szentesi Szakaszmérnökséggel és a Gerecz Elemér Horgászegyesülettel, ahonnan az alábbi információk érkeztek:

  • 2020. július 28-a óta, a Kurcába 24 órás víz beemelés történik a Körösből, és az összes Kurcai zsilipmű nyitva van, tehát a teljes szakaszon történik a vízfrissítés, átöblítés. Folyamatosan történik az oxigénszint ellenőrzése is, mely eddig megfelelő eredményeket mutatott minden mérési pontnál.
  • A zöld alga intenzív megjelenése a gyorsan melegedő, magas tápanyaggal rendelkező víznek köszönhető, de ez inkább csak esztétikailag jelent problémát. Az alga megjelenése minden esztendőben tapasztalható, de az idén a megszokottnál hamarabb jelentkezett, a magas hőmérséklet miatt.
  • Ezen a héten a Kurcán megtörtént a már évek óta alkalmazott bioremediációs kezelés is, amely az iszapréteg vastagságát hivatott csökkenteni.

(szentes.hu)

About 6600

Hirdetés

Ez is érdekelheti

Segítségnyújtáshoz vonultak a szentesi tűzoltók

Szerdán egy szentesi lakáshoz riasztották a szentesi hivatásos egységet. Egy személy rosszul lett és önerejéből …

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hirdetés