Hirdetés
Home / Kékfény / Egy szentesi férfi 530 forintot vett el két kiskorútól és még a kólájukat is megitta

Egy szentesi férfi 530 forintot vett el két kiskorútól és még a kólájukat is megitta

Hirdetés

A Csongrád-Csanád Megyei Főügyészség a hétvégi ügyeleti tevékenysége során letartóztatását indítványozta annak a szentesi férfinak, aki két kiskorút rabolt ki múlt hét csütörtökön – közölte honlapján az ügyészség.

A megalapozott gyanú szerint a férfi 2020. július 23-án, 11 órakor Szentesen, az utcán megszólított két tizenhárom éves fiút azzal, hogy segítsenek rajta, adjanak neki 2.000 forintot. A sértettek közölték, hogy nincs pénzük, mire a gyanúsított közelebb lépett hozzájuk, emelt hangon ismételten a pénz átadására szólította fel őket. Közölte a gyanúsított azt is, hogy tudja hol van a pénzük, küzdő sportokat űzött és megfenyegette sértetteket arra az esetre, ha nem adják át a pénzüket. A testi épségük elleni közvetlen fenyegetés hatása alatt álló sértettek átadták a gyanúsítottnak a náluk lévő 500 illetőleg 30 forintot, valamint a gyanúsított az egyik sértett dobozos kóláját is elvette és megitta.

Az eljárás során megalapozott gyanú merült fel arra is, hogy a gyanúsított ugyancsak Szentesen, idén márciusban megállított és megszólított egy kerékpárral közlekedő kiskorút. A sértettől ezen alkalommal is pénzt kért, majd miután a kiskorú elsőre azt megtagadta, gyanúsított a zsebében lévő késhez nyúlt, megmutatta a sértettnek és újból a pénze átadására szólította fel őt. A fenyegetés hatására a kiskorú sértett a nála lévő 2.600 forintot a gyanúsítottnak átadta.

A három rendbeli rablás bűntette miatt indult eljárásban az ügyészség a bűnismétlés, valamint a szökés, elrejtőzés veszélye miatt indítványozta a kényszerintézkedés egy hónapra történő elrendelését, figyelemmel arra is, hogy a gyanúsított különös visszaesőként követte el a bűncselekményeket.

A Szegedi Járásbíróság nyomozási bírója az ügyészi indítványnak helyt adva egy hónapra elrendelte a gyanúsított letartóztatását. A bíróság végzése nem végleges, azzal szemben a gyanúsított és védője a szabadlábon történő védekezés érdekében fellebbezést jelentettek be.

(ugyeszseg.hu)

About 6600

Hirdetés

Ez is érdekelheti

A Jobbik a választókra bízza, melyik miniszterelnök-jelöltet támogatják

Összeült a Jobbik elnöksége, hogy megvitassák, kit támogatnak az előválasztás második fordulójában – írta saját …

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hirdetés