Hirdetés
Home / Legfrissebb / Családi nap volt a Damjanich laktanyában

Családi nap volt a Damjanich laktanyában

Hirdetés

Csapatünnepéről emlékezett meg az MH 37. II. Rákóczi Ferenc Műszaki Ezred a Damjanich laktanyában, hagyományosan családi nap formájában. Az ünnep aktualitását az alakulat névadója, II. Rákóczi Ferenc által vezetett szabadságharc első csatában elért győzelme adta, melyet a kurucok 1703. július 14-én arattak Tiszabecsnél.

Az alakulatnap egy kötetlen sorakozóval kezdődött, melyet a műszaki ezred parancsnoka, Antal László ezredes nyitott meg. Korom Ferenc vezérezredes köszöntő levelének felolvasását követően Papp István főhadnagy tartott egy rövid történelemórát a tiszabecsi csatáról. Az elismerések átadása után kezdetét vette a családi nap, amelyen programok sokasága várta az alakulatnál dolgozókat és a hozzátartozókat.

A nap folyamán minden korosztály megtalálta a maga szórakozási lehetőségét. A gyermekek az arcfestő és kézművesfoglalkozáson túl ugrálóvárban vagy a Spartan gyermekpályán fárasztották magukat, de megkísérelhették egy busz elhúzását is. A kevésbé mozgékony kisfiúk és kislányok bábelőadást és kutyás bemutatót nézhettek meg. A felnőttek sem unatkoztak, kipróbálhatták magukat a különböző sportokban, többek között a labdarúgásban, a röplabdában, kosárlabdában vagy akár az élőcsocsóban.  A programok zenei aláfestését egyik kollégánk, DJ Jártass (Jártass Róbert szakaszvezető) szolgáltatta. Az ebédről az alegységek saját maguk gondoskodtak, voltak, akik bográcsban főztek, voltak, akik tárcsán sütöttek.

Az ezred előtt álló további feladatok végrehajtását megelőzően a katonáknak és honvédelmi alkalmazottaknak feltöltődést, kellemes kikapcsolódást jelentett ez a nap, melyet családtagjaikkal együtt gyönyörű időben, aktív pihenéssel tölthettek el.

(honvedelem.hu)

About 6600

Hirdetés

Ez is érdekelheti

A Jobbik a választókra bízza, melyik miniszterelnök-jelöltet támogatják

Összeült a Jobbik elnöksége, hogy megvitassák, kit támogatnak az előválasztás második fordulójában – írta saját …

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hirdetés