Hirdetés
Home / Kékfény / Fenntartotta a bíróság a szexuális erőszak miatt elítélt mindszenti férfi letartóztatását

Fenntartotta a bíróság a szexuális erőszak miatt elítélt mindszenti férfi letartóztatását

Hirdetés

A Szegedi Ítélőtábla, a Szegedi Fellebbviteli Főügyészség indítványával egyezően, fenntartotta annak a nyugdíjas korú, mindszenti elkövetőnek a letartóztatását, akit korábban a Szegedi Törvényszék egy tizenhárom éves fiú sérelmére elkövetett szexuális cselekmény miatt nem jogerősen, tíz év fegyházbüntetésre ítélt – adta hírül az ügyészség.

Arra figyelemmel, hogy a vádlott kapcsán a szökés, elrejtőzés, valamint a bűnismétlés veszélye továbbra is fennáll, kizárólag a letartóztatás tekinthető szükséges és arányos intézkedésnek.

A törvényszék ítélete ellen bejelentett védelmi fellebbezésekre tekintettel a vádlott büntetőjogi felelősségéről a Szegedi Ítélőtábla hoz majd jogerős döntést – zárul az ügyészség közleménye.

A Szegedi Törvényszék kiskorú érelmére megvalósított szexuális cselekmény miatt mondta ki – zárt tárgyaláson –  bűnösnek és szabott ki tíz év fegyházbüntetést, valamint tíz év közügyektől eltiltást azzal a 69 éves, azaz nyugdíjas korú, mindszenti férfivel szemben, aki korábban egy hirdetőújságban diákmunkát ajánlott kiskorú fiúk számára. Az elsőfokú ítélet nem jogerős, mert ellene a vádlott és védője felmentés, illetve a büntetés enyhítése érdekében fellebbezést jelentett be.

A férfi még 2015-ben a diákok munkája végeztével megpróbált együtt tusolni a gyerekkel, aki korábban az RTL Klubnak beszélt arról, hogy az idős férfi többször megmarkolta a fenekét és a combját, sőt előfordult, hogy követelte, fürödjenek együtt. Ezt a vádlott más gyerekkel is megcsinálta, például egy 12 éves fiút is megpróbált rávenni a közös zuhanyzásra.

A Délmagyarország munkatársai több áldozatot is felkutattak.

2017-ben hasonló dolog esett meg egy 15 éves fiúval: őt autóval vitte Mártélyra, közben pálinkával kínálgatta azt mondogatva, hogy a szülőknek nem kell mindenről tudniuk.

A nyugdíjas férfi 2017-ben előzetes letartóztatásba került.

(fotó: delmagyar.hu)

About 6600

Hirdetés

Ez is érdekelheti

Lesodródott az útról Fábiánsebestyén közelében

Egy személygépkocsi lesodródott az úttestről tegnap délelőtt Fábiánsebestyén közelében, a 4642-es úton. Az egyedül utazó …

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hirdetés