Hirdetés
Home / Megyei hírek / Márki-Zay: a kormány kegyétől függ, hogy mely adókat veszik el, vagy adják vissza a településeknek

Márki-Zay: a kormány kegyétől függ, hogy mely adókat veszik el, vagy adják vissza a településeknek

Hirdetés

Hódmezővásárhely polgármestere szerint az önkormányzatoktól való forrásmegvonásnak a két év múlva esedékes parlamenti választásokhoz is köze van. – írja az atv.hu az Egyenes beszéd című műsor péntek esti adása alapján.

Orbán Viktor miniszterelnök péntek reggeli rádióinterjújában elutasította azokat a vádakat, miszerint a kormány igazságtalan mértékben vonna el forrásokat az önkormányzatoktól, mivel szerinte azok nem leválasztható részei a magyar államnak, így nekik is ki kell venniük a részüket a védekezésből.

„Hasonlóan nagy a baj Hódmezővásárhelyen, mint bármelyik másik önkormányzatnál” – erről beszélt az ATV Egyenes Beszéd című műsorában Márki-Zay Péter. Hódmezővásárhely polgármestere azt mondta: kiegyensúlyozott költségvetésük volt, aminek a járvány és a kormány által elvett adók is rosszat tettek, ez az intézkedés szerinte a világon egyedülálló.

Márki-Zay Péter több polgármesterrel is beszélt, aggályosnak tartják azt, hogy a legtöbb önkormányzatnál a kormány kegyeitől függ, hogy milyen adókat kapnak vissza és vesznek el tőlük. Nagy bajnak nevezte azt is, hogy ezeket az adókat egyik napról a másikra el lehet venni vagy változtatni lehet rajtuk.

A polgármester szerint az önkormányzatoktól való forrásmegvonásnak a két év múlva esedékes parlamenti választásokhoz is köze van. Márki-Zay elmondása szerint, miután forrás hiányában nem tudnak fejlesztéseket megvalósítani, a kormány majd a kampányban érvelhet ezzel az ellenzéki városvezetőkkel szemben.

About 6600

Hirdetés

Ez is érdekelheti

Csaknem 67 ezren szavaztak hétfőn az előválasztáson

Az Országos Előválasztási Bizottság (OEVB) közlése alapján a kezdeti esős idő ellenére, az előzetes várakozásokat messze …

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hirdetés