Hirdetés
Home / Szentesi hírek / A gépkarabéllyal ismerkedtek a szentesi újoncok

A gépkarabéllyal ismerkedtek a szentesi újoncok

Hirdetés

A fegyverismeretről, a fegyverhasználatról és a lövészetre történő felkészítésről szólt az MH 37. II. Rákóczi Ferenc Műszaki Ezrednél május közepén kezdődött alapfelkészítés második hete.

Elsősorban a biztonságos fegyverhasználat elsajátításával kapcsolatos ismereteket szerezhettek a szentesi ezredhez bevonult újoncok alapkiképzésük második hetében. Először csak „barátkoztak” az AK-63/D gépkarabéllyal: elméletben és gyakorlatban is megtanulták annak rendeltetését, technikai adatait, főbb részeit, valamint szét- és összeszerelését.

A lőelőkészítő foglalkozásokon megtanulták a lövészeteken betartandó biztonsági rendszabályokat, megismerték és begyakorolták a tüzelési testhelyzeteket és a gépkarabély lőgyakorlat szabályos végrehajtásának rendjét. Ezután a kiképzendők az alakulat gyakorlóterén vaklőszer használatával készültek az éleslövészetre.

A hét során – a mindennapos testnevelés és alaki foglalkozások mellett – harcászati elméleti foglakozásokon is részt vettek az újoncok. Megismerték a harcmező felderítésének lehetőségeit, a tűzpár és tűzcsoport mozgásmódjait, valamint gyakorolták a rendszeresített 63M katonai sátrak telepítését és bontását is.

(honvedelem.hu/Farkas Anita hadnagy/Fotó: Király Róbert hadnagy és Király Zoltán zászlós)

About 6600

Hirdetés

Ez is érdekelheti

Letartóztatásban marad a volt élettársának megölését megkísérlő szentesi férfi

A Szegedi Fellebbviteli Főügyészség indítványával egyezően a Szegedi Ítélőtábla helybenhagyta a letartóztatása fenntartását annak a szentesi elkövetőnek, akit …

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hirdetés