Hirdetés
Home / Legfrissebb / Az államtitkár szerint hibázott a tankerület, nem volt helyes utólag változtatni a felvételi szabályokon

Az államtitkár szerint hibázott a tankerület, nem volt helyes utólag változtatni a felvételi szabályokon

Hirdetés

Ebben az ügyben hibázott a tankerület, nem volt helyes döntés utólag változtatni a gimnáziumi felvételi szabályokon – fogalmazott a Népszavának adott interjújában Maruzsa Zoltán, köznevelésért felelős államtitkár annak kapcsán, hogy a makói, szentesi és a csongrádi gimnáziumban utólag csökkentették a felvettek létszámát. 

,,Egyébként a tankerület igazgatójának, mint fenntartónak joga van dönteni az indítható osztályok számáról. De ezt időben kell megtennie, hogy minden felvételiző tisztában lehessen vele. Megjegyzem, nem példa nélküli, hogy egy fenntartó – állami, egyházi, alapítványi – a jelentkezők teljesítményének és számának függvényében dönt az osztályindításról, ám a hódmezővásárhelyi tankerületben most késve született döntés, ami nem volt szerencsés.”

– mondta az államtitkár.

Egy másik kérdésre hozzátette azt is,

,,a szakképzésben mindent egybevetve ma a középiskolások 60 százaléka, gimnáziumban pedig a 40 százaléka kezdi meg a tanulmányait. Szerintem ez nem rossz arány, különösen annak fényében, hogy a rendszerváltás környékén még 20 százalék volt a gimnazisták aránya. […] Rendszerszinten nem történt olyan intézkedés, ami a gimnazisták számát leszűkítette volna.”

About 6600

Hirdetés

Ez is érdekelheti

A Jobbik a választókra bízza, melyik miniszterelnök-jelöltet támogatják

Összeült a Jobbik elnöksége, hogy megvitassák, kit támogatnak az előválasztás második fordulójában – írta saját …

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hirdetés