Hirdetés
Home / Legfrissebb / Jakab a Parlamentben: “Ne a családok kasszájában turkáljanak, nézzenek szét a saját pénztárcájukban!”

Jakab a Parlamentben: “Ne a családok kasszájában turkáljanak, nézzenek szét a saját pénztárcájukban!”

Hirdetés

Pontosan két hónappal a koronavírusjárvány okozta veszélyhelyhelyzet kihirdetését követően továbbra sincs előrelépés a bajbajutott magyar családokkal kapcsolatban. Pedig azt már a kormány sem titkolja, hogy az elmúlt hetekben több mint 163 ezren váltak munkanélkülivé, és egy részük számára alig egy hónap múlva lejár a három hónapos munkanélküli támogatás – új munkahelyeket pedig egyelőre csak a közmunkaprogram vagy a katonaság tud biztosítani. 

A mai ellenzéki parlamenti felszólalásokra adott kormányzati válaszokból is elsősorban azt szűrhettük le, hogy a válságra való tekintet nélkül a kormányzat továbbra is egyszerűen segélyezésnek tartja, éppen ezért elutasítja a munkanélküli járadék mértékének növelését, illetve a hosszának növelését.

Jakab Péter egy másik ellentmondásra is felhívta a figyelmet. Ugyanis Orbán Viktor nem olyan rég még azt mondta, hogy az elmúlt 100 évben a legutóbbi 10 év volt a legsikeresebb,

ebből azt gondolná az ember, ha jön egy gazdasági válság, akkor az nem fogja azon nyomban két vállra fektetni ezt az országot

– fejtegette napirend előtti felszólalásában a Jobbik elnöke.

A politikus szerint a korábbi állításhoz képest

“a miniszterelnök már a válság kezdetén megadta magát”,

amikor azt mondta, hogy a munkavállalók és  a munkaadók meccseljék le egymással azt, hogyan lábaljanak ki a válságból, holott már azt akkor lehetett tudni, ez állami támogatás nélkül nem fog megvalósulni.

Az eredményt ismerjük: pillanatok alatt 163 ezer honfitársunk vesztette el az állását, sőt, a nem hivatalos adatok szerint félmillióan – folytatta a jobbikos honatya.

“Ezek az emberek semmilyen érdemi segítséget nem kaptak a kormánytól azon túl, hogy a miniszterelnök úr elrebegett egy halvány ígéretet, hogy mindenki kap közmunkát ötvenezerért, akinek meg nem tetszik, az elmehet katonának”

– idézte fel Jakab Péter.

A Jobbik szerint azonban továbbra is a bajba jutott dolgozók bérköltségeinek 70 százalékát át kellene vállalnia az államnak, emellett meg kellene emelni az álláskeresési járulék mértékét is.

A pártelnök kitért az Állami Számvevőszék elnökének, a korábbi fideszes országgyűlési képviselő Domokos Lászlónak a szavaira, aki arra szólította fel a magyar családokat, hogy tessék végre megtanulni spórolni.

“Ilyenkor hol van az erős Magyarország, ami megvédi az állampolgárokat? Mert azt látjuk, hogy sehol?”

– tette fel a kérdést Jakab Péter.

A politikus szerint elmúlt években olyan gazdaságpolitikát folytattak, hogy a magyar emberek kénytelenek üres zsebbel szembe nézni ezzel a válsággal – itt utalt arra is, hogy az összes béremelési javaslatot, így például a Béruniót lesöpörte a Fidesz az asztalról, de a kormányzat nemet mondott a veszélyhelyzet alatti számlafizetési moratóriumra, és hatósági árszabásra is.

“Ne a családok kasszájában turkáljanak, higgyék el, nem fognak ott találni semmit, nézzenek szét a saját pénztárcájukban, mert ott vannak a milliárdok, a magyar emberek spóroltak már eleget, most végre Önök jönnek”

– hangsúlyozta Jakab Péter.

A teljes felszólalást itt tudja megtekinteni:

(alfahir.hu, fotó: MTI/Koszticsák Szilárd)

About 6600

Hirdetés

Ez is érdekelheti

Új csuklós és szóló autóbuszok álltak forgalomba Szentesen is

Tovább fiatalodik Csongrád-Csanád megye járműállománya. Az elmúlt hetekben 7 darab MAN Lion’s City GL A23 …

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hirdetés