Hirdetés
Home / Legfrissebb / Személyesen követeltek magyarázatot a szülők a botrányos felvételi miatt a tankerületi központ vezetőjétől

Személyesen követeltek magyarázatot a szülők a botrányos felvételi miatt a tankerületi központ vezetőjétől

Hirdetés

Hétfőn több szülő is személyesen kért magyarázatot a Hódmezővásárhelyi Tankerületi Központ vezetőjétől, hogy a már márciusban kihirdetett felvételi eredmények ellenére, miért nem veszik fel mégsem gyerekeiket a kiválasztott gimnáziumokba.

A szülők az előzetes felvételi eredményeket és kiküldött elutasító levelet is Balázs József elé tették, és arra kérték, „mutasson leírva egy törvényt, rendeletet, ami alapján a felvételiző diákoknak minimum 60 százalékot kellett volna teljesíteniük idén a sikeres felvételihez.”

A tankerület vezetője ilyet nem tudott mutatni, arra a kérdésre pedig, hogy miért kellett az utolsó pillanatban ilyen drasztikus döntést hozni, nem adott konkrét választ.

Arra utalt, hogy az iskola hibázott

– nyilatkozta az Indexnek az egyik édesanya, aki ott volt a megbeszélésen. Lánya a szentesi gimnázium irodalmi-drámai-média tagozatára jelentkezett, és pont a létszámcsökkentésben érintettek közé tartozott.

A hétfői megbeszélésen végül abban állapodtak meg, hogy a szentesi gimnázium irodalmi-drámai-média tagozatáról elméletileg kiesett 11 diáknak – az elutasító levél kézhez vétele után − legkésőbb május 11-ig fellebbezniük kell a tankerület vezetőjénél. „Ezután elméletileg a gyerekeket újra felveszik a tagozatra és ősszel a Horváth Mihály Gimnáziumban tanulhatnak”, mondta a szülő. Ők ma kapták meg a sikeresnek hitt, de a döntés miatt végül sikertelen felvételiről szóló levelet és még kedden elküldték a fellebbezést is.

Mára az igazgatók egyébként mind a három – a makói, a csongrádi és a szentesi –középiskolában kiírták az úgynevezett „rendkívüli felvételi eljárást”, így május 11. és 22. között várják a diákok jelentkezését.

Azokét is, akiket egyszer már értesítettek arról, hogy nem vették fel őket.

Úgy tudjuk, a gyakorlatban ez azt jelenti, hogy a tanulóknak jelentkezniük kell a kiválasztott középiskoláknál, ahol a hozott és a központi felvételi vizsgán elért eredmények alapján akkor veszik fel őket, ha elérték a minimum 60 százalékot.

(index.hu nyomán)

About 6600

Hirdetés

Ez is érdekelheti

Árokba hajtott egy lószállító Csongrád és Gátér között

Hétfőn délelőtt árokba hajtott egy lószállítót húzó személyautó a 451-es főút 15-ös kilométere közelében, Csongrád …

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hirdetés