Hirdetés
Home / Legfrissebb / Visszavonta a Klik az utólagos létszámcsökkentést a szentesi gimnáziumban

Visszavonta a Klik az utólagos létszámcsökkentést a szentesi gimnáziumban

Hirdetés

Az Index információi szerint visszavonta a Hódmezővásárhelyi Tankerületi Központ vezetője azt az utasítást, amely értelmében utólag kellett volna visszavágni a szentesi Horváth Mihály Gimnáziumban a felvettek létszámát. 

Mint korábban megírtuk ma, a már kihirdetett felvételi eredmények ellenére több diákot is arról értesítettek volna pár napon belül, hogy mégse nyertek felvételt az iskolába.

A következő tanévben a tervezett öt osztály helyett itt csak három indulhatott volna el.

Az iskola országos hírű irodalmi-drámai-média tagozatán a március 12-én kihirdetett eredmények alapján összesen 28 gyerek tanulhatott volna szeptembertől, a döntés után azonban csak 17 diákkal indult volna el a tanév.

Arról is írtunk, hogy hasonló volt a helyzet a Makói József Attila Gimnáziumban és a Csongrádi Batsányi János Gimnáziumban is.

Az Index szerint a csongrádi iskolában nem vonták vissza az utólagos létszámcsökkentést, így ott továbbra is csak két osztály indulhat el a tervezett három helyett.

Világos szempontokat kell megjelölni az iskolákban, kit vesznek fel, kit nem. Hogy milyen szakmai kereteket kell megállapítani, ezeket előzetesen kell meghatározni, szakmai kritériumok, utólagosan nem lehet megváltoztatni.

– válaszolta az Index erre vonatkozó kérdését a csütörtök délelőtti kormányinfón Gulyás Gergely, Miniszterelnökséget vezető miniszter.

About 6600

Hirdetés

Ez is érdekelheti

Árokba hajtott egy autó Szentesnél

Árokba hajtott egy autó vasárnap délután Szentesnél, a 45-ös úton. (Fotó: illusztráció) A szentesi hivatásos …

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hirdetés