Hirdetés
Home / Kékfény / Munkadíjat próbáltak meg kőműves kalapáccsal behajtani

Munkadíjat próbáltak meg kőműves kalapáccsal behajtani

Hirdetés

A Szentesi Járási Ügyészség vádat emelt azzal a négy férfival szemben, akik tavaly év végén egy házfelújítással kapcsolatban ki nem egyenlített követelésüket próbálták meg erőszakkal behajtani – adta hírül az ügyészség.

A vádirat szerint a kőművesként dolgozó vádlottak egyike tavaly nyáron megállapodott a sértettel, hogy az egyik Csongrád megyei faluban található házát felújítja, kicseréli a nyílászárókat, valamint a házat nemesvakolattal és szigeteléssel látja el. Munkadíjként 1,2 millió forintot állapítottak meg, és a felújítás tavaly december elején elkészült. A kölcsönösen kialkudott munkadíjból azonban 225.000 forintot a sértett nem fizetett meg arra való hivatkozással, hogy az elvégzett munka nem megfelelő minőségű. Többszöri telefonbeszélgetésre és követelőzésre sem volt hajlandó a sértett a tartozását kiegyenlíteni.

December 22-én a vádlott három társával felkereste a sértettel azzal az indokkal, hogy a helyszínen maradt szerszámait elvigye. Miután a vádlott és három társa a sértett házánál megjelentek, a sértett és fia kaput nyitott, a szerszámokat felpakolták, ezt követően azonban a vádlottak kőműves kalapácsot és boxert ragadtak, és a nagykapu mögött álló sértetteket benyomva visszamentek az ingatlan udvarára. A vádlottak közölték a sértettel, hogy fizesse ki a tartozását, különben leverik a lakóház szigetelését, valamint a tartozás fejében elviszik az ingóságait, és agyonverik, amennyiben nem adja meg a pénzt. Az egyik vádlott – azért, hogy a követelésnek nyomatékot adjon – a sértettet boxerrel vállon és felkaron ütötte azt kiabálva, hogy eltöri a csontjait. Ugyancsak megütötték több alkalommal a sértett védelmére kelő fiát is.

A vádlottak, miután a sértett a bántalmazások és a fenyegetések hatására sem volt hajlandó megadni a tartozást, magatartásukkal felhagytak, és azzal távoztak a helyszínről, hogy pár nap múlva visszajönnek.

A sértett és a fia a fej, valamint a váll, felkar zúzódását szenvedték el a bántalmazások következtében, amelyek 8 napon belül gyógyulnak.

A járási ügyészség a vádlottakat felfegyverkezve, csoportosan elkövetett önbíráskodás bűntettével, valamint minősített magánlaksértés bűntettével és könnyű testi sértés vétségével vádolja.

Az eljárás kezdeti szakaszában letartóztatásban, majd azóta bűnügyi felügyelet és távoltartás hatálya alatt lévő vádlottak bűnösségéről a Szentesi Járásbíróság fog dönteni.

(ugyeszseg.hu, fotó: illusztráció)

About 6600

Hirdetés

Ez is érdekelheti

Szűcs Ildikó is gratulált Márki-Zay Péternek

A szentesi-csongrádi körzet összellenzéki képviselőjelöltje még vasárnap este írt közösségi oldalán. ,,Az Orbán rendszer leváltásához …

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hirdetés