Hirdetés
Home / Országos / Jakab Péter: Nem úgy kell ágykapacitást bővíteni, hogy kizavarjuk a betegeket a kórházakból

Jakab Péter: Nem úgy kell ágykapacitást bővíteni, hogy kizavarjuk a betegeket a kórházakból

Hirdetés

Embertelen kormányzati intézkedéssel állunk szemben, mert olyan embereket is hazaküldenek a kórházakból, akikről nem tudnak otthon gondoskodni – mondta Jakab Péter, a Jobbik elnöke kedden az ATV A Nap híre című műsorában.

Az ellenzéki politikus szerint nem úgy kell ágykapacitást bővíteni, hogy kizavarjuk a betegeket a kórházakból, hanem nemzetközi példák mintájára inkább járványkórházakká kell alakítani a jelenleg nem üzemelő szállodákat, ilyenből van bőven Mészáros Lőrinc és Tiborcz István tulajdonában is.

Jakab Péter ugyanakkor megjegyezte, az erről szóló terveiket olyan szinten utasítja el a kormány, hogy még az MTI sem jelentette meg a témában kiadott közleményüket.

A Jobbik elnöke azt mondta, a kormányzati utasításokat megkérdőjelező szakembereket ma kirúgják és lejáratják a kormánymédiában, például szokás szerint rögtön előveszik Soros Györgyöt.

„Jó lenne, ha ezek a fideszes gyerekek most már kijönnének a kormánypropaganda pöcegödréből, mert itt most nem propagandával fogunk gyógyítani, hanem maszkokkal, tesztekkel, védőfelszerelésekkel. De ezekben a kormány valahogy nem hisz”

Utoljára Rákosi Mátyás volt olyan magyarországi vezető, aki előre meg tudta mondani, pontosan mi fog történni – mondta Márki-Zay Péter.

A hódmezővásárhelyi polgármester alapvetően elégedett az eddigi járványügyi védekezéssel, ugyanakkor azt is elmondta, hogy munkahelyvédelmi intézkedésekben a környékbeli országok gyorsabban, drasztikusabban és sikeresebben jártak el a magyar kormánynál.

Jakab Péter ehhez hozzáfűzte: a bérkiegészítés a mi esetünkben csak bűvészkedés a számokkal, mert míg Európában átlagosan a bérköltségek 75 százalékát vállalták át, nálunk ez ennek csak a töredéke, miközben akik munkanélkülivé váltak és ezzel a legnagyobb bajba kerültek, nem kapnak egy forint segítséget sem.

About 6600

Hirdetés

Ez is érdekelheti

Meghosszabbították az előválasztás első fordulóját

Miután az előválasztás indulását követően külső támadás érte az előválasztás háttérrendszerét, az Országos Előválasztási Bizottság …

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hirdetés