Hirdetés
Home / Legfrissebb / Házi karanténba került a szentesi múzeum koronavírusos dolgozója

Házi karanténba került a szentesi múzeum koronavírusos dolgozója

Hirdetés

A Koszta József Múzeum közleményt adott ki, melyből kiderül, hogy a pozitív tesztet mutató munkatársuk a hatósági előírásoknak megfelelően, egyeztetve a szentesi önkormányzattal, orvosokkal, és a felettes szervezetekkel, a lakhelyén 14 napig karanténban tartózkodik.

A Koszta József Múzeum a járványhelyzetre tekintettel – főként a nagymérvű régészeti tevékenysége miatt -, a dolgozóinak és azok családtagjainak megóvása érdekében egészségügyi teszteket rendelt meg – a COVID-19 vírusra – saját költségen a szegedi Aranyklinikától. A un. “vérvételes gyorsteszteket” a szolgáltató április 17. és 20. között végezte el, amelynek folytán, a Közgyűjtemény állományából az egyik ásatásvezető régész munkavállalónál mutatott pozitív eredményt a vizsgálat.

A Dolgozó – a hatósági előírásoknak megfelelően, egyeztetve a szentesi önkormányzattal, orvosokkal, és a felettes szervezetekkel – a lakhelyén 14 napig karanténban tartózkodik.

A pozitív teszttel rendelkező kollégán az ÁNTSZ garatmintavételi tesztet készített, továbbá a szentesi kórház, az intézmény vezetőjén is ugyanezt elvégezte. A közvetlen munkakapcsolatban álló két személy esetében, a hivatalos eredmények negatív eredményt mutattak.

Tehát a Koszta József Múzeum állományában vírusfertőzött, vagy hordozó személy nincs.

About 6600

Hirdetés

Ez is érdekelheti

Árokba hajtott egy lószállító Csongrád és Gátér között

Hétfőn délelőtt árokba hajtott egy lószállítót húzó személyautó a 451-es főút 15-ös kilométere közelében, Csongrád …

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hirdetés