Hirdetés
Home / Országos / A járványra hivatkozva elveszik a gépjárműadót az önkormányzatoktól

A járványra hivatkozva elveszik a gépjárműadót az önkormányzatoktól

Hirdetés

A szokásostól eltérően Gulyás Gergely miniszterelnökséget vezető miniszter szombaton tartotta kormányinfóját.

“Az eredményes védekezéshez szükséges kiemelt költségvetési átcsoportosításokat hajtunk végre és közös teherviselésre kötelezünk multikat, pártokat, bankokat és önkormányzatokat is”

– mondta Gulyás. Mint kiderült: átírják a költségvetést, ennek részeként a tárcáktól mintegy 1345 milliárd forintot vonnak el, a pártok támogatásának pedig a felét vonják el, ez nagyjából 1,2 milliárd forintot jelent. A multinacionális vállalatok “különadóját” a védekezésre fordítják, ez 36 milliárd forintot jelent, valamint a bankoktól beszedett 55 milliárd forintnyi adót is átcsoportosítják. Az önkormányzatoktól a gépjárműadó egy részét a központi költségvetésbe irányítják át (ezzel még nehezebb helyzetbe kerülnek az amúgy is komoly nehézségekkel küzdő önkormányzatok).

Gulyás tájékoztatása szerint a védekezésre eddig 378 milliárdot csoportosítottak át, a holnapi, vasárnapi kormányülésen pedig döntés születhet a gazdaságélénkítő tervről is.

Utóbbi kapcsán azt mondta: Orbán Viktor hétfőn, Palkovics László kedden beszél majd az akcióterv részleteiről, ahogyan a jegybank is fontos bejelentést tesz a keddig Monetáris Tanács ülése után. Hozzátette: a GDP 18-22 százalékát érintheti majd a terv.

About 6600

Hirdetés

Ez is érdekelheti

Meghosszabbították az előválasztás első fordulóját

Miután az előválasztás indulását követően külső támadás érte az előválasztás háttérrendszerét, az Országos Előválasztási Bizottság …

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hirdetés