Hirdetés
Home / Szentesi hírek / Nyolcból két teszt pozitív lett a második körben is a nagymágocsi kastélyotthonban

Nyolcból két teszt pozitív lett a második körben is a nagymágocsi kastélyotthonban

Hirdetés

Vasárnap nyolc, a nagymágocsi kastélyotthonban élő idősnél mutatta ki a teszt a koronavírust, hétfőn a szentesi kórházban végzett laboratóriumi vizsgálat már csak kettőnél erősítette meg a hét végi eredményt.

Hétfőn újabb laboratóriumi vizsgálatokat végeztek azoknál az időseknél, akik a Gesztenyeliget Nagymágocsi Kastélyotthonban élnek. Nyolc lakónál az első körben vett minták pozitív eredményt mutattak. Hétfőn a szentesi kórházban újabb ellenőrző vizsgálatokat végeztek. Minderről Szabó Zoltán Ferenc, Szentes polgármestere számolt be hétfőn késő délután.

Szombaton este, Nagymágocson a Kastélyotthonban mentők jelentek meg, mert egy korábban a szentesi kórházba szállított idősről kiderült, hogy koronavírussal fertőzött. A kórházba fejsérülés miatt került beteg gyanús tüneteket produkált, ezért végezték el nála a tesztet. Ezt követően a mentők a közel háromszáz idős, és a több tucat alkalmazotton is elvégezték a teszteket. A vizsgálatok még vasárnap is folytak, illetve még hétfőn is hívták be azokat az alkalmazottakat, akiket a hétvégén nem tudtak elérni. A teszt az idős férfi mellett még hét ellátottnál lett pozitív, őket ekkor a szentesi kórház fertőző osztályára szállították.

Vasárnap a szentesi polgármester arról számolt be, hogy nyolc fertőzöttről van tudomása, akik ugyan a szentesi kórházban vannak, de nem helyiek, hanem a közeli településről érkeztek, ugyanabból a közegből. Nem sokkal később Nagymágocs polgármestere is tájékoztatta a falu lakóit arról, hogy a helyben működő Kastélyotthon lakói fertőződhettek meg, ezeket az információkat az Operatív Törzs vasárnapi tájékoztatóján Müller Cecília tiszti főorvos is megerősítette. A kórházban hétfőn végeztek el újabb vizsgálatokat, de a nyolcból már csak két személynél lett pozitív a teszt.

A hat idős is a kórházban maradt, őket egy újabb vizsgálatnak vetik alá. Ha ezeknek az eredményei is negatívak lesznek, akkor költözhetnek vissza a nagymágocsi otthonba.

(hvg.hu nyomán)

About 6600

Hirdetés

Ez is érdekelheti

Előválasztás: Szűcs Ildikó nyerte a szentesi-csongrádi körzetet

A szavazatok összesítése után csütörtök délután kiderült, a Jobbik, a DK, az LMP és az …

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hirdetés