Hirdetés
Home / Országos / Farkas Sándor is igennel szavazott a ,,túlhatalomtörvényre”

Farkas Sándor is igennel szavazott a ,,túlhatalomtörvényre”

Hirdetés

A veszélyhelyzet végéig Orbán Viktornak nem kell elszámolnia a rendeleteivel a Törvényhozás előtt, és a megválasztott képviselők sem vizsgálhatják felül a kormány védekezéssel kapcsolatos intézkedéseit. A veszélyhelyzet pedig addig marad érvényben, amíg Orbán szeretné. A javaslatot hétfő délután 137 igen, 53 nem, tartózkodás nélkül elfogadta a parlament kormánypárti többsége.

Bár volt tiltakozó ellenzék, több mint 100 ezer ember által aláírt petíció, Orbán teljhatalmáról cikkező külföldi sajtó, a Fidesz-KDNP nem hátrált.

Egyetlen ellenzéki módosító javaslatot sem fogadtak be, pedig az ellenzéki pártok a hétfői ülés előtt is közölték:

hajlandóak támogatni a koronavírus-járvány elleni védekezésről szóló törvényt, ha abba időkorlátot építenek.

Az elfogadott törvény értelmében börtönnel sújtható közveszéllyel való riogatás, de egy évtől öt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő az is,

“aki különleges jogrend idején nagy nyilvánosság előtt olyan valótlan tényt vagy való tényt oly módon elferdítve állít vagy híresztel, amely alkalmas arra, hogy a védekezés eredményességét akadályozza vagy meghiúsítsa”.

About 6600

Hirdetés

Ez is érdekelheti

Több mint tízezer szavazattal nyert Márki-Zay Csongrád-Csanád megyében

Zajlik az ellenzéki miniszterelnök-jelöltek szavazatainak összeszámlálása. Nagyot nyert Márki-Zay Péter Csongrád-Csanád megyében. Csongrád-Csanád megyében: Dobrev …

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hirdetés