Hirdetés
Home / Legfrissebb / Már 8 fertőzött van a szentesi kórházban

Már 8 fertőzött van a szentesi kórházban

Hirdetés

2020. március 29-én Dr. Kalmár Mihály, a szentesi Dr. Bugyi István Kórház Főigazgatója tájékoztatása szerint újabb 7 fő pozitív koronavírussal fertőzött beteget vettek fel Kórházunk fertőző osztályára, így 8 főre emelkedett az ilyen típusú ellátottak száma – írja sajtóközleményében a polgármester.

Szabó Zoltán Ferenc a következőket írta:

Hangsúlyozom, hogy a betegek közül továbbra sincs szentesi lakos, minden koronavírussal fertőzött személy ugyanarról a településről, ugyanabból a környezetből érkezett a szentesi kórházba.

Főigazgató úr tájékoztatása szerint a kórházunkban az egészségügyi dolgozók minden szükséges védőfelszereléssel rendelkeznek, és betartanak minden előírást.

Erőn felüli áldozatos munkájukat a város nevében tisztelettel megköszönöm!

Továbbá tájékoztatom a tisztelt lakosságot, hogy a Szentes Városi Rendőrkapitányság tájékoztatása szerint a karanténban lévő személyek száma további 5 fővel nőtt, így 18-ra emelkedett.

Nyomatékosan felhívom Szentes város lakosságának és a szentesi Dr. Bugyi István Kórház ellátási területén élő lakosság figyelmét, hogy a Kormányrendeletekben foglalt és az Önkormányzatok által közzétett rendeletek utasításait maradéktalanul tartsák be!

Tisztelettel megkérem a 65. életévét betöltött, legveszélyeztetettebb korosztályhoz tartozó szentesi lakosokat, és a kórházunk ellátási területén élő lakosokat, hogy lakhelyüket csak kivételesen indokolt esetben hagyják el!

Frissítés: A HVG információi szerint a Nagymágocsi Kastélyotthon nyolc idős ápoltja a fertőzött.

Kiderült, az otthon egyik lakóját fejsérüléssel szállították a szentesi kórházba, majd elvégezték rajta a tesztet. Miután az ő tesztje pozitív lett, szombaton kivonultak az otthonhoz, és mind a 286 ott élő idős embert letesztelték. Ekkor derült ki, hogy további hét ember kapta el a koronavírust, akiket a szentesi kórházba szállítottak.

Az otthon dolgozóit is tesztelték, de közülük senki sem lett beteg – közölte Müller Cecília.

About 6600

Hirdetés

Ez is érdekelheti

Kigyulladt egy lakóépület kazánháza Szentesen

A tűz a ház tetőszerkezetére is átterjedt. Tűz ütött ki egy harminchat négyzetméteres lakóépület kazánházában …

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hirdetés