Hirdetés
Home / Legfrissebb / 13-ra nőtt a karanténban lévő személyek száma Szentesen

13-ra nőtt a karanténban lévő személyek száma Szentesen

Hirdetés

Szabó Zoltán Ferenc polgármester közleményt adott, amiből kiderül, hogy nőtt a karanténban lévő személyek száma és hogy lakossági kezdeményezésre pénzadománnyal támogathatjuk a Dr. Bugyi István Kórházat.

A Nemzeti Népegészségügyi Központ tiltó és kötelező határozatot hozott a COVID-19 járvány tekintetében, amely megjelent 2020. március 26-án.

A határozat kötelezi

a külföldről Magyarország területére belépő magyar állampolgárokat, hogy a Magyarország területére történő belépéskor vessék alá magukat egészségügyi vizsgálatnak azzal, hogy

a.) Akinél az egészségügyi vizsgálat COVID-19 fertőzés gyanúját állapítja meg, kijelölt karanténban kerül elhelyezésre,
b.) akinél az egészségügyi vizsgálat során COVID-19 fertőzés gyanúja nem merül fel, 14 napra lakóhelyén vagy tartózkodási helyén otthoni járványügyi megfigyelés (a továbbiakban: hatósági házi karantén) alá kerül.

Az intézkedésből kifolyólag Szentes városában a karanténban lévő személyek száma 13-ra növekedett Szentes Város Rendőrkapitánysága által adott tájékoztató szerint.

2020. március 27-én döntést hoztunk, hogy egy számlaszámot fogunk közétenni annak érdekében, hogy a koronavírus járvány miatt kialakult helyzetet könnyebben tudja kezelni a Dr. Bugyi István Kórház. Lakossági kezdeményezésként helyi magánszemélyek és vállalkozók jelezték, hogy segítenének egy PCR készülék – amely alkalmas a koronavírus tesztelésére és kimutatására – árának összegyűjtésében. A mai napon egyeztettem Dr. Kalmár Mihály Főigazgató Úrral a készülék üzembe helyezésének technikai feltételeit illetően, ennek meglétéről hétfőn, 2020. március 30-án tudok új információval szolgálni.

Az adományok utalását már a mai napon, 2020. március 28-án el lehet kezdeni, de minden utalásnál kérjük feltüntetni a közlemény rovatba az adomány felhasználásának a célját (pl.: adományomat csak tesztgép vásárlásra adom, vagy adományomat igény szerinti felhasználásra adom a kórház részére).

Számlatulajdonos neve: Szentes Városért Közalapítvány
Számlavezető Bank: Takarékbank Zrt. Szentesi Kirendeltség
Számlaszám: 80600017-10027848

(szentes.hu)

About 6600

Hirdetés

Ez is érdekelheti

Árokba hajtott egy autó Szentesnél

Árokba hajtott egy autó vasárnap délután Szentesnél, a 45-ös úton. (Fotó: illusztráció) A szentesi hivatásos …

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hirdetés