Hirdetés
Home / Kékfény / Online társkeresőn csaltak ki pénzt 145 férfitól

Online társkeresőn csaltak ki pénzt 145 férfitól

Hirdetés

A Szentesi Járási Ügyészség vádat emelt azzal a két nővel és öt társukkal szemben, akik magukat özvegyasszonynak, egyedülálló nőnek adták ki különböző társkereső fórumokon és csaptak be valótlan okokra hivatkozva kölcsönkért pénzekkel több, mint száznegyven férfit – közölte az ügyészség.

A vádirat szerint a két nő és öt társa – akik egymás rokonai vagy ismerősei – rendszeres megélhetést biztosító jövedelemmel nem rendelkeztek, ezért 2015 januárjában elhatározták, hogy internetes társkereső oldalakon feladott hirdetésekre jelentkező férfiaknak álnéven bemutatkozva magukat egyedülálló nőnek, özvegyasszonynak adják ki. Majd valótlan okokra hivatkozva, a visszafizetés szándéka nélkül a sértettektől pénzt csalnak ki.

A két nő a személyes találkozások során magát fodrásztanulónak adta ki és azt állította, hogy a bizonyítvány átvételéhez kellene pénz az utazásra. A történet hihetőbbé tétele végett megadták állítólagos oktatójuk számát is, amin aztán elváltozatott hangon saját maguk igazolták a fiktív történetet. Az első pénzátadás után a következő álindok az útközben meghibásodott gépkocsi javítási költsége volt, amikor a többi vádlott-társ magát szerelőnek kiadva igazolta le a valótlan hivatkozást. Ha a sértett még ekkor sem fogott gyanút, akkor a következő körben bírságokra, ügyvédi díjakra, hagyatékkal kapcsolatos költségekre hivatkozva kértek kölcsön. Ezt a fiktív látszatot a vádlott-társak igazolták le úgy, hogy magukat rendőrnek, börtönőrnek vagy ügyvédnek kiadva erősítették meg a két nő által kitalált sztorit.

A vádlottak több bankszámlát nyitottak abból a célból, hogy a csalásból származó pénzeket azokra utaltatva megszerezzék, majd a sértettek számára elérhetetlenné váltak és  a pénzt saját megélhetésükre fordították.

Fenti módszerrel a vádlottak a 2015. január és a 2019. januárja közötti időszakban száznegyvenöt sértett tévesztettek meg. Az egyes sértetteknek okozott kár nagysága a húszezer és a tizennégy millió forint között szóródott.

A járási ügyészség vádlottakat az egyes sértetteknek okozott kár nagysága szerint minősülő és büntetendő csalás bűncselekményével vádolja, melyeket bűnszövetségben és üzletszerűen követtek el.

A vádemeléskor szabadlábon védekező vádlottak bűnösségének kérdésében a Szentesi Járásbíróság fog dönteni.

(ugyeszseg.hu)

About 6600

Hirdetés

Ez is érdekelheti

Lesodródott az útról Fábiánsebestyén közelében

Egy személygépkocsi lesodródott az úttestről tegnap délelőtt Fábiánsebestyén közelében, a 4642-es úton. Az egyedül utazó …

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hirdetés