Hirdetés
Home / Szentesi hírek / Szentesi Sport- és Üdülőközpont: a medencékben nem lehetnek életképes vírusok

Szentesi Sport- és Üdülőközpont: a medencékben nem lehetnek életképes vírusok

Hirdetés

A Szentesi Sport- és Üdülőközpont közleményt adott ki a koronavírus járvány kapcsán.

Azt írják: a COVID-19 koronvírus elsődlegesen légúti vírus, amely a nemzetközi szervezetek tájékoztatója szerint elsősorban közvetlenül emberről emberre terjed, nincs evidencia sem a jelen, sem a korábbi koronavírus esetén vízzel terjedő fertőzésre.

Az új koronavírus egy burokkal rendelkező vírus. Amennyiben ez megsérül, akkor a vírus elveszti fertőző képességét. A víz klórozása során elemi oxigén keletkezik, amely oxidáló hatású és erőteljesen károsítja pl. az új koronavírus burkát. Vizsgálatok szerint 0,2-0,5 mg/l szabad klór jelentlétében szinte pillanatszerűen inaktiválódnak, így a megfelelően üzemeltett medencékben életképes vírusok jelenlétével nem kell számolni.

Az uszodai vizek klórozása során használt klór mennyisége tehát elég ahhoz, hogy az esetleges vízbe kerülő koronavírust elpusztítsa. Nem fertőtlenített, melegvizes töltő-ürítő medence csak ülőmedenceként használható, valamint az élményelem üzemeltetése nem megengedett.

Ezért a nemzetközi Népegészségügyi Központ állásofoglalása alapján az általánosan alkalmazandó, helyes fürdő higéniás szabályok fokozott betartása mellett további elővigyázatossági intézkedést egyelőre nem tartanak szükségesnek.

About 6600

Hirdetés

Ez is érdekelheti

Szennyvízaknába esett egy kutya Szentesen

Két méter mély szennyvízaknába esett egy kutya Szentesen. Csütörtökön délután kérték a tűzoltók segítségét. A …

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hirdetés