Hirdetés
Home / Szentesi hírek / 2,5 milliárd forint van fejlesztésre Szentesen

2,5 milliárd forint van fejlesztésre Szentesen

Hirdetés

Az első és legnagyobb kihívása az új testületnek a 2020-as költségvetés megalkotása volt. November 25. óta terveztük, a főösszege 7,7 milliárd forint, ebből 5,2 milliárd működésre, 2,5 milliárd fejlesztésre fordítható – hangsúlyozta a pénteki testületi ülésen Szabó Zoltán Ferenc.

A polgármester ismertette: rendszeresen vesz részt az iparkamara megyei és kistérségi ülésein. Decemberben mutatták be a TOP 100 – Csongrád Megye Gazdasága 2019 címet viselő kiadványt. A százból 9 cég szentesi, akik a város működtetésében segítenek. A költségvetés 41%-át fedezik az általuk befizetett adók: iparűzési-, kommunális- és építményadó.

A szentesi vállalatok társadalmi szerepvállalása erős, lassan 2 milliárd forintot fizetnek be. Azonban a kormány tervei az iparűzési adó átalakítására negatívan hatnának ki Szentesre is

– közölte Szabó.

Az önkormányzat 14 intézményt tart fent, aminek a mindennapi zavartalan működését biztosítani kell. A költségvetés minden intézmény háttérét megadja, úgy hogy a város az önként vállalt feladatait is teljesíti – fogalmazott a polgármester.

Felhívta rá a figyelmet, hogy az elmúlt időszak fejlesztéseinek java uniós pályázatból valósult meg. A 2014-20 közötti ciklus lezárult, a befejezéshez közelednek a pályázatok, elszámolások vannak. 2021-27 között lesz az új ciklus, a tényleges kiírásig pedig minden lehetőséget megragadnak, hogy extra forrásokhoz jussanak.

A 2,5 milliárd fejlesztési összeg javarésze a Tóth József Színházterem és Vigadóhoz kapcsolódik. Ezen kívül új csarnok épül a Rákóczi Ferenc utcai piachoz és az eddig elmaradt terveket is elővették, így a parkolók, gyalogátkelők, körforgalmak ügyét. Bővítik az eddigi rendezvényeket, külső településrészeknek (Magyartés, Lapistó és Kaján) külön fejlesztési alapot hoztak létre a körülmények javítására.

A könyvvizsgálói jelentés megállapította, hogy a költségvetés a jogszabályokkal összhangban van,

hitelfelvétel nélkül biztosítva van az egyensúly.

A pénteki ülésen 11 igen, 1 nem és 3 tartózkodás mellett fogadták el a költségvetést.

About 6600

Hirdetés

Ez is érdekelheti

Segítségnyújtáshoz vonultak a szentesi tűzoltók

Szerdán egy szentesi lakáshoz riasztották a szentesi hivatásos egységet. Egy személy rosszul lett és önerejéből …

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hirdetés