Hirdetés
Home / Kékfény / Vádemelés: hőguta miatt pusztult el egy kutya Szentesen

Vádemelés: hőguta miatt pusztult el egy kutya Szentesen

Hirdetés

A Szentesi Járási Ügyészség vádat emelt azzal a helybeli nővel szemben, aki tavaly nyáron a hőségben nem adott inni a rábízott kutyának, az állat halálát okozva ezzel – adta hírül az ügyészség.

A vádirat szerint a vádlott 2019. augusztus 21. napján egy szentesi ismerősénél töltötte az éjszakát. Másnap 11 órakor, amikor már közel 30 fok volt a talajfelszín közeli hőmérséklet, barátja németjuhász-husky keverék kutyájával a városba indult úgy, hogy az állatot pórázon a kerékpárja mellett futtatta. A kutyával mintegy nyolc kilométert tett meg úgy, hogy az állatnak vizet nem vitt magával. Útközben a vádlott észlelte, hogy az állat szenved, ekkor a kerékpárról leszállt és gyalog mentek tovább. Ennek ellenére a vádlott a láthatóan rosszul levő állatot az áruház főbejáratánál a napon kikötötte a kerékpártárolóhoz, majd bement az üzletbe. Az áruház dolgozói és vásárlói észlelték az állat szenvedését, próbálták itatni, míg a vádlott mintegy 40 percet tartózkodott a boltban. Mire onnan kiért, a kutya elpusztult. Az állat halálát hőguta, vagyis a keringés heveny összeomlása okozta.

A járási ügyészség a vádlottat állatkínzás vétségével vádolja.

A vádlott bűnösségének kérdésében a Szentesi Járásbíróság fog dönteni.

(ugyeszseg.hu)

About 6600

Hirdetés

Ez is érdekelheti

Szűcs Ildikó is gratulált Márki-Zay Péternek

A szentesi-csongrádi körzet összellenzéki képviselőjelöltje még vasárnap este írt közösségi oldalán. ,,Az Orbán rendszer leváltásához …

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hirdetés