Hirdetés
Home / Kékfény / Negyven millió forintnál is több korrupciós pénzt tett el egy csongrádi cég szegedi igazgatója

Negyven millió forintnál is több korrupciós pénzt tett el egy csongrádi cég szegedi igazgatója

Hirdetés

A Csongrád Megyei Főügyészség vádat emelt azzal a szegedi férfival szemben, aki 2009. és 2016. augusztusa között egy csongrádi székhelyű gazdasági társaság műszaki és termelési igazgatójaként mintegy 40 millió forint jogtalan előnyhöz jutott – adta hírül honlapján az ügyészség.

A vádirat szerint a vádlott feladatai közé tartozott, többek között, a cég beszerzési tevékenységének irányítása, ellenőrzése és az abban való aktív részvétel, mellyel összefüggésben önállóan igazolta a beérkező áru minőségét és a számlák kifizethetőségét.

A vádlott munkaszerződése tartalmazta azt, hogy a munkakörével összefüggő tevékenysége során nem fogadhat el olyan ajándékot, juttatást vagy előnyt, amely alkalmas lehet döntésének befolyásolására, vagy ilyen befolyásolás látszatának keltésére. A vádlott volt az, aki műszaki és termelési igazgatóként kiszámolta és levezette, hogy a cég számára a külső gazdasági partnerrel végeztetett festés négyzetméter ára mennyivel kedvezőbb, mintha azt saját munkában végeznék el.  Ezen kimutatások alapján hozta meg a gazdasági társaság ügyvezetője a külső partnerrel történő szerződéskötésről szóló döntést.

Így lett a cég beszállítója az un. bérfestési munkálatok során az a gazdasági társaság, amelynek ügyvezetőjétől a vádlott heti két-három alkalommal Szegeden, a bérfestési munkák négyzetmétere után 100.-Ft-ot vett át saját maga részére. Mindezek alapján a 2009-től kezdődő időszakban – közel hét év alatt – a vádlott a több százezer négyzetméter bérfestési munka után mintegy 41 millió forint jogtalan előnyhöz jutott, mint az őt foglalkoztató gazdasági társaság önálló intézkedésre jogosult munkavállalója.

A főügyészség a vádlottat folytatólagosan, üzletszerűen, önálló intézkedésre jogosult személy által elkövetett vesztegetés elfogadása bűntettével vádolja.

A vádlott bűnösségének kérdésében a Szegedi Törvényszék fog dönteni.

(ugyeszseg.hu)

About 6600

Hirdetés

Ez is érdekelheti

Árokba hajtott egy autó Szentesnél

Árokba hajtott egy autó vasárnap délután Szentesnél, a 45-ös úton. (Fotó: illusztráció) A szentesi hivatásos …

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hirdetés