Hirdetés
Home / Sport / A koronavírus tartja hazájában a szentesi ifik kínai kapusát

A koronavírus tartja hazájában a szentesi ifik kínai kapusát

Hirdetés

Kéthetes otthoni tartózkodást tervezett magának Wenxin Dong, a Szentes ifjúsági leány vízilabdacsapatának 18 éves kapusa, miután válogatott edzésre kapott meghívót hazájából, azonban az időközben kirobbant koronavírus-járvány miatt Magyarországra már nincs esélye visszajönni – a dobogóért harcoló szentesiek így kénytelenek a gyermekcsapatból pótolni a játékost, mert más kapusuk nincs a korosztályban – írja az utanpotlassport.hu. (Kiemelt képen a szentesiek, köztük Wenxin Dong (középen) két éve a magyar-kínai korosztályos felkészülési meccsen / szentesivk.hu)

A várost, ahol tartózkodik, teljesen körbezárták, nincsenek információink arról, körülbelül mikor engedhetik ki. A klubvezetés folyamatosan tartja vele a kapcsolatot. Nem kerültünk könnyű helyzetbe, ugyanis nincs másik kapusa az ifjúsági csapatnak. Négy évvel fiatalabb, gyerekkapussal kell megoldanunk a problémát.

– fogalmazott a szentesiek edzője, Törőcsik Attila .

A kínai játékos két éve került a szentesiek serdülőcsapatába, az ifi bajnokságban ősszel nyolc mérkőzésen volt a medencében és 52 százalékos védési hatékonyságával a pontvadászat legjobb kapusai közé tartozik. Az ő helyére beugró egészen fiatal Héri Nóra az OSC ellen tizenegy lövésből négyet hárított, közte ötméterest is fogott.

Dong a kínai női felnőttválogatott második számú kapusa.

About 6600

Hirdetés

Ez is érdekelheti

Szennyvízaknába esett egy kutya Szentesen

Két méter mély szennyvízaknába esett egy kutya Szentesen. Csütörtökön délután kérték a tűzoltók segítségét. A …

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hirdetés