Hirdetés
Home / Kékfény / Egy csongrádi nő úgy lépett házasságra, hogy közben volt egy olasz férje is

Egy csongrádi nő úgy lépett házasságra, hogy közben volt egy olasz férje is

Hirdetés

Megrovásban részesítette a Csongrádi Járási Ügyészség azt a helybeli nőt, aki korábbi házasságának érvényes fennállása alatt kötött újabb házasságot 2018 nyarán – közölte honlapján az ügyészség.

A Csongrád Város Jegyzőjének feljelentése alapján indult eljárásban megállapították, hogy a magyar állampolgárságú nő 2007 augusztusában kötött házasságot Olaszországban egy olasz állampolgárral. Ezen házasság érvényes fennállása alatt a gyanúsított 2018 májusában jelent meg Csongrádon a Polgármesteri Hivatalban, hogy egy másik férfival bejelentse házasságkötési szándékát. A nő ekkor úgy nyilatkozott, hogy hajadon családi állapotú. Mindezek után 2018. augusztus 11-én Csongrádon házasságot kötöttek annak ellenére, hogy korábbi házassága érvényben volt, azt a csak 2019 májusával bontotta fel az illetékes olasz bíróság.

A nő korábbi házasságának érvényes fennállásáról senkit, így új férjét sem tájékoztatta.

A kettős házasság bűntette miatt indult eljárásban a járási ügyészség figyelemmel arra, hogy a cselekmény az elbíráláskor már nem veszélyes, vagy olyan csekély fokban veszélyes a társadalomra, hogy a törvény szerint alkalmazható legkisebb büntetés kiszabás is szükségtelen, valamint a gyanúsított büntetlen előéletére, beismerő nyilatkozatára, a cselekmény elkövetését megbánó magatartására, a büntetőeljárást megszüntette és a nőt megrovásban részesítette.

(ugyeszseg.hu)

About 6600

Hirdetés

Ez is érdekelheti

Szűcs Ildikó is gratulált Márki-Zay Péternek

A szentesi-csongrádi körzet összellenzéki képviselőjelöltje még vasárnap este írt közösségi oldalán. ,,Az Orbán rendszer leváltásához …

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hirdetés